ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE YÖN VERİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Açılan kurslardan eğitim alan öğrenciler, teknolojik imkanlardan da faydalanarak sınavlara hazırlandı. Öğretmenler nezdinde testler çözen öğrenciler girdikleri sınavlarda başarılı sonuçlar alarak ailelerini ve öğretmenlerini mutlu ettiler.

Belediye yetkilileri yaptıkları açıklamada, kurslarda SBS sınavına hazırlanan 600 öğrenci bulunduğunu, sınavlarda yüzde 74 başarı elde edildiğini ifade etti. Yetkililer, sınava giren 600 öğrenciden; 2 Fen Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi, 29 Anadolu Öğretmen Lisesi, 302 Anadolu Lisesi, 50 Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 62 Anadolu Meslek Lisesi kazanan öğrencinin bulunduğunu kaydetti.

“Okulda Öğrendiğim Bilgileri Kursta Pekiştirdim”

SBS'den 478 puan alarak Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazanan Ömer Demir, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ederek, "Sınavı kazanmamda kursun katkısı çok büyük oldu. Okulda öğrendiğim bilgileri kursta pekiştirdim. Okulda teorik olarak öğrendiğim konular hakkında kursta sorular çözdüm. Bu çalışmalar olunca da başarı geldi" dedi.

Abdullah Ak isimli öğrenci de 451 puan alarak Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi'ni kazandığını ifade ederek, "Girdiğim sınavlarda düşük puan alıyordum. Şehitkamil Belediyesi'nin açtığı kursa geldikten sonra hocalarımın ve kursun sayesinde puanlarım yükseldi. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na böyle kurslar açtığı için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“Güzel Bir Liseye Yerleşmemde Kursun Katkısı Büyük Oldu”

Berkay Bulut isimli öğrenci de 469 puan alarak Nizip Fen Lisesi'ne yerleştiğini kaydederek şunları söyledi:

"Bu puanı alarak böyle güzel bir liseye yerleşmemde kursun büyük katkısı oldu. Kursa gelince bilgim daha da arttı. Hocalarımız projeksiyon yardımıyla ders anlatımı yaptı. Bilgisayarlardan derslerimiz hakkında araştırmalar yaptık. Anlamadığımız konularda hocalarımız bize yardımcı oldu. Bilmediğimiz, çözemediğimiz sorular hakkında bize destek oldular. Bu başarıyı yakalamamızda bize destek veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na, ekibine ve kurs hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum."