ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ PERSONELİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

TOPLU SÖZLEŞMEYE KATILIM YOĞUN OLDU

Hizmet-İş Sendikası ile Şekabel A.Ş. arasında sürdürülen ve 223 personeli kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. İmza törenine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Hizmet İş Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet İş Genel Mali Sekreteri Metin Eser, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Muharrem Özkaya, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Çoşkun, Hizmet İş Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Geçer, AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli ve Şekabel A.Ş çalışanları katıldı.

SENDİKA YÖNETİCİLERİNDEN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Hizmet İŞ Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Geçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun her sözleşmede kendilerine destek verdiğini söyleyerek; “İşçi ve emekçi kardeşlerimizin hak ettikleri eşit ücreti almaları noktasında her yıl sözleşme imzalıyoruz. Bu sözleşmede bizleri üzmeyerek ortak karara varan belediye başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

İşçilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onların iyi adım atmalarını sağlamak adına toplandıklarını belirten Hizmet İş Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert ise bu yıl gerçekleşen sözleşme görüşmelerinin de en iyi şekilde vuku bulduğunu ifade etti.

BAŞKAN FADILOĞLU, DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

Hizmet İş Genel Başkan Yardımcı Devlet Sert’in konuşmasının ardından belediye işçilerinin tezahüratı ve dakikalarca ayakta alkışlamaları eşliğinde kürsüye çıkan Başkan Fadıloğlu, “Göreve başladığımız süreç içinde özellikle sendikal faaliyetlerde ikili münasebetleri en üst seviyede tutarak ülkenin gerçeklerini göz önünde bulundurduk. Diğer taraftan da mesai arkadaşlarımızın ihtiyacını dengelemek adına bir planlama yapmaya gayret gösteriyoruz. Gönül ister ki daha iyi imkanları sunalım. Burada bir gerçek var. O da belediyemizin belli bir bütçesinin olmasıdır. Asgari ücretin 700 TL olduğu bir yerde bizim de makası çok açmadan dengede tutma zorunluluğumuz var. Belediyemizin hizmetlerinde özverili bir şekilde çalışarak canla başla mücadele eden mesai arkadaşlarıma ben işçi bile demek istemiyorum. Bende o kardeşlerimiz gibi belediyede bir çalışanım. İnşallah bundan sonraki süreçte de daha iyi hizmetlerde bulunmaya gayret göstereceğiz. Buraya kadar gelerek bizleri onurlandıran değerli bakanlarımıza ve misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“KENDİSİNİ BELEDİYE ÇALIŞANI OLARAK GÖREN BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

“Burada yapılan toplu sözleşmeye yabancı değilim” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Ankara’da kamu işçi sendikalarıyla sabahlara kadar uzun süreli devam eden toplu sözleşme sonucunda hep anlaşarak masadan kalmıştık. Burada da görüyorum ki belediyemize bağlı sendikalar arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmalı olarak tamamlanmıştır. Belediye başkanımızın bende sizin gibi çalışanım diyerek iş barışını en güzel şekilde ifade ettiği için kendisini tebrik ediyorum. Kendisini bir işveren gibi görmüyor. Kendisini bir çalışan gibi görüyor. Kendisini aynı düzeyde görüyor. Burada saygı, sevgi, bereket ve hizmet olur” şeklinde konuştu.

“MAAŞLARIN ARTIŞI HİZMETİN KALİTESİNİ DE ARTTIRACAKTIR”

Yapılan sözleşmeyle işçilerin maaşlarına iyi bir seviyede zam yapıldığına dikkat çeken Maliye Bakanı Bakan Mehmet Şimşek, “İnşallah bu çalışma barışı belediyemizin hizmet kalitesini ve bu hizmetlerdeki verimliliğe olumlu yansıyacaktır. Sizler burada çok şanslısınız. Çünkü hesaplanan ve tahmin edilen enflasyonun 3 katı kadar bir artışın olması hakikaten çok önemli bir kazanımdır. Yapılan bu sözleşmeyle baya bir artış gerçekleştirilmiş. Bunu belediye başkanımız kendi imkanlarını gözeterek yapmıştır. Hepinize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

İmza töreninin ardından Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, tarafından Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür plaketi verilirken, Başkan Fadıloğlu ise işçilere sözleşme hediyesi olarak 200 TL vereceklerini söyledi.

Yapılan zammın ardından en düşük işçi ücreti ikramiye ve sosyal haklar dahil 2 bin 32 TL oldu. Törene katılan protokol üyeleri, işçilere yüzde 14.6'lık zammı getirecek olan sözleşmeyi imzaladılar.