ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ PROJELERDE 'İLK'LERİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPIYOR

PROJELERİN ENERJİ GİDERLERİNİ BU PANELLER KARŞILIYOR

Doğal Hayat Doğal Enerji sloganı ile yola çıkılarak Şehitkamil Belediyesinin Dülük Tabiat Parkı içerisinde İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüğü güneş enerji panelleri projesi kendi ürettiği enerji sayesinde faaliyete geçen birçok projenin de enerji masraflarını karşılıyor. Özellikle Şehitkamil Belediyesinin hizmete sunduğu Türkiye’nin en büyük Biyolojik Göleti’nin enerjisi bu proje sayesinde karşılanıyor.

DOĞAL HAYATA ZARAR VERMEDEN ENERJİ ÜRETİYORUZ

Yapılan projelerin özellikle ülke ekonomisine zarar verilmeden kendi kaynaklarımızla yapılmasına dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Güneş enerji panelleri sayesinde şu anda 150 kw’lık enerjiyi elde edebilecek durumdayız. Burada yaklaşık 170 adet panel var. Bu panelleri 3 inverter sayesinde toplam 150 kw’lık bir enerji elde ediyoruz. Buradaki panellerin bir diğer özelliği de 3 parça olması ve bu parçalar sayesinde birinde yaşanacak olan arıza durumunda diğer paneller çalışmasını sürdürecek ve enerji üretimi kesilmeden devam edecek. Bizim böyle bir projeyi Dülük Tabiat Parkında hayata geçirme nedenlerimizden biri de burada ürettiğimiz enerji sayesinde Biyolojik Gölet’in tüm enerji giderlerini buradan karşılıyoruz. Biz nasıl ki Biyolojik Gölette herhangi bir kimyasal kullanmadan doğaya zarar vermeden arıtma işlemimizi yapıyorsak burada da doğal enerji sayesinde kendi enerjimizi doğaya zarar vermeden üretiyoruz. Bu proje ülke ekonomisine zarar vermeden faaliyete geçirdiğimiz bir proje oldu. Biz burada ürettiğimiz enerjiyi Tedaş’a verip sürekli olarak kullandığımız enerjiyi tekrar geri alıyoruz. Teknolojik açıdan da son sistem bir proje oldu. Bir sim kart vasıtasıyla anlık ne kadar enerji ürettiğimiz ve ne kadarını Tedaş’a verip ne kadarını geri aldığımızı da görebiliyoruz. Ben burada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.