ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ RAMAZAN'A HAZIR

RAMAZANDA ŞEHİTKÂMİL’DE ŞENLİK VAR

Şehitkamil Belediyesi on bir ayın sultanı Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlar için birbirinden güzel etkinlikler hazırladı. Ramazan ayı boyunca yirmi bir farklı noktada kurulacak olan Ramazan eğlenceleri sayesinde vatandaşlar iftardan sonra gönüllerince bir gün geçirecekler. Ramazan ayının başlangıcı dokuz Temmuz Salı günü başlayacak olan etkinlikler, her gün ayrı bir noktada yapılmak suretiyle Ramazan ayı boyunca kesintisiz devam edecek. “Ramazanda Şenlik Var” sloganı ile yola çıkılan Ramazan etkinliklerinde Gölge Oyunu, Animasyon Gösterileri, Orta Oyunu, Yarışmalar, Eğlenceli Showlar vatandaşlar için sergilenecek.

 

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ RAMAZAN’DA İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ UNUTMADI

Şehitkamil Belediyesi 10 Bin aileye gıda paketi hazırladı. Bu paketlerin içerisinde 5 Kg Pirinç, 5 Kg Toz Şeker, 5 Kg Bulgur, 5 Kg Mercimek, 5 Kg Makarna ve 5 Kg Ayçiçek Yağı bulunuyor. Hayırsever vatandaşların yardımı ve Şehitkamil Belediyesinin desteğiyle bugüne kadar binlerce vatandaşın en zor gününde yanında olan Gıda Bankası gıda ihtiyacının yanı sıra Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine giyim yardımında da bulunacak.

RAMAZAN AYI ÖNCESİ TÜM KONTROLLER EKSİKSİZ YAPILDI

Başta gıda terörü olmak üzere, iş yeri denetimi, kent huzurunun sağlanması ve yönetmeliklerin uygulanması için yaptığı çalışmalarla toplumsal düzenin devamını sağlayan ekipler, yaklaşan Ramazan Ayı dolasıyla denetimlerini sıklaştırdı. Halkın sağlığını korumak ve işletmelerin daha hijyenik ortamlarda üretim yapmalarını sağlamak adına denetimlerini aralıksız olarak devam ettiren Şehitkamil Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelinde hizmet veren lokanta, market ve pide fırınlarına yönelik denetim yaptılar. Özellikle halkın en çok hizmet aldığı işletmeler üzerinde denetimlerini arttıran zabıta ekipleri, işyerlerindeki gıdaların son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğini kontrol etti.

CAMİLERDE DETAYLI TEMİZLİK

Şehitkamil Belediyesi Ramazan ayı öncesinde ilçe merkezinde bulunan camilerde temizlik ve ilaçlama çalışmaları yaptı. Ekipler, Ramazan ayı başlangıcına kadar ilçe genelindeki bütün camilerin halılarını özel makinelerle yıkarken, gül suyu esansı ile temizliğini yaparak Ramazana hazırladı. Camilerde halıların temizliğinin yanı sıra camlar, avizeler, ayakkabılıklar olmak üzere caminin her noktası temizleniyor ve hijyenik hale getirildi.