ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ SANAT VE SPORU BİRLEŞTİRİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde faaliyetlerini sürdüren Ata savunma sanatı branşı 7’den 70’e her kesimin dikkatini çekmeye devam ediyor. Ata savunma sanatında Güneydoğu Anadolu bölgesinde eğitim veren tek kulüp olan Şehitkamil Belediyespor spora ve sanata desteğini sürdürüyor.

TÜRK MİLLETİNİN ADALETİNİ VE KAHRAMANLIĞINI TEMSİLEN OLUŞTURULMUŞ YAKIN DÖVÜŞ SANATIDIR

Şehitkamil Belediyespor Kulübü Ata Savunma Sanatı Spor eğitmeni ve Ata Savunma Sanatı bölge temsilcisi Uğur Çip, Ata Savunma Sanatının atalarımızın kendilerine has öz kültüründen alındığını, savunma ve hamle içerikli teknik ve taktik özellikleri içeren sporu modern bir çizgide günümüze uyarladıklarını belirtti. Çip; “Ata Savunma Sanatı doğu ve batı kültürüne has olan bütün dövüş sanatlarının tamamına alternatif olarak dünya dövüş sanatları camiası içinde Türk Milletinin Adaletini ve kahramanlığını temsilen oluşturulmuş yakın dövüş sanatıdır” dedi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE EĞİTİM VEREN TEK KULÜP ŞEHİTKAMİL

Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız Ata savunma sanatında Güneydoğu Anadolu bölgesinde eğitim veren tek kulüp olduklarını ve bu branşı şehrimize getirmiş olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Yıldız; ATA SAVUNMA SANATI teknik, teorik ve fiziksel bir spor olduğu kadar, aynı zamanda ruhsal eğitim sunan bir sanattır. Sosyal yaşamda daha etkin düşünmek ve sağlıklı kararlar alabilmek için spor yapan kişileri kendi çatısı altında toplayan Ata savunma sanatı sistemini öğrenmek üzere 7’den 70 tüm sporseverleri Atatürk Spor ve Kültür Merkezine davet ediyorum” dedi.

El ve ayak ile yapılan savunma tekniklerini öğrendiklerini dile getiren Ata Savunma Sanatı takımı sporcuları % 100 Türk kökenli yakın dövüş sanatını ilimizde öğrenme fırsatı bulduklarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler. Aldıkları eğitim ve yaptıkları gösterilerle izleyenleri büyüleyen Ata sporcuları sağlığı ve beslenme kurallarıyla ilgili detaylı bilgiler edindiklerini de dile getirdiler.