ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ SATRANÇ KURSLARINDA YENİ DÖNEM START ALIYOR

SATRANÇ EĞİTİMİNDE  ERKEN YAŞTA BAŞLANGIÇ ÇOK ÖNEMLİ

Şehitkamil Belediyesi Satranç Eğitim Merkezi, 2015 yılında da çocuk ve genç yaştaki kursiyerlerinin zeka gelişimine büyük katkı sağlayacak. 11Şubat 2015 tarihinden itibaren ilk ders zilinin çalacağı Şehitkamil Belediyesi Satranç Eğitim Merkezinde, satranç branşında özgü farklı eğitim modelleriyle kurslar 3 ay süreyle devam edecek. 5 yaş üstü kursiyerlerin ücretsiz olarak faydalanabileceği satranç kursunda kayıt kabul işlemleri için 2 adet fotoğraf ve bir kimlik fotokopisi yeterli olacak. Satranç eğitimine erken yaşta başlamanın zeka gelişimi ve oyun deneyimi açısından çok önemli olduğunun altını çizen Şehitkamil Belediyesi Satranç Antrenörü Veysel Çankaya,  5 yaş üzerinde olan ve satranç öğrenmeye meyilli tüm öğrencileri Şehitkamil Belediyesi Satranç Kurslarına davet ettiklerini söyledi. Çankaya; “12 yaştan önce satranç öğrenilmesinin eğitime ve zeka gelişimine yaptığı katkılar bilimsel olarak tespit edildi. Ayrıca erken yaşta satranç öğrenen çocuklar,  yaşamlarının kalanında kullanabilecekleri önemli kazanımlar elde ediyorlar. Bu nedenlerden dolayı tüm çocuklarımızı, gençlerimizi ve yetişkinleri kısacası 7’den 70’e herkesi satranç sporcuyla ilgilenmeye davet ediyoruz.  Eğitim merkezimizde 2015 yılı 1. Dönem kursu 11 Şubat 2015 tarihinde başlayacak kurs dönemi içerisinde farklı yaş gruplarına yönelik eğitim seanslarımız olacak. Gerek çocuklarımıza gerek yetişkinlere özel farklı seans seçeneklerinin olduğu kurslarımızda 2. Kademe yani ileri düzey satranç eğitimleri de yer alacak. Ben bir kez daha tüm hemşerilerimizi Şehitkamil Belediyesi Satranç Eğitim Merkezimize davet ediyorum” dedi.

SATRANÇ EĞİTİMİ ÇOCUKLARDA SORUMLULUK BİLİNCİNİ ARTIRIYOR

Türkiye Satranç Federasyonun yaptığı araştırmalara göre satranç öğrenen çocuklar sorumluluk sahibi olmayı, eleştiri yapmayı, eleştiriyi kabul etmeyi, tümdengelimi, tümevarımı, kötü alışkanlıklardan uzak olmayı, yaptıkları hatalardan dersler alarak doğruları yapmayı öğrenebiliyorlar. Satranç Eğimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Fatih Remzi Ekinci, satranç eğitiminin özellikle çocuk yaş gurunda önce düşünmeyi, sonra hareket etmeyi öğrettiğini, “Eğer ben bunu yaparsam, sonra ne olur ve buna karşılık ben ne yapabilirim?” sorusunu kendilerine sormayı öğrettiğini belirtti. Ekinci, çocukların zamanlama, sabır ve düşünme gücü gelişiminde de satranç oyunun büyük faydasını gördüklerini ifade ederek, Şehitkamil Belediyesinin Gaziantep’te yaptığı bir çok organizasyon ve etkinlikle satranç branşına büyük katkı sağladığını dile getirdi.