ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ŞEHRİN ÇEHRESİNİ GÜZELLEŞTİRİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


SÖZ VERDİK, BU SENE ASFALT YILI OLACAK

 

Nurtepe, Yunus Emre, Dülük Baba ve Göztepe Mahallelerini kapsayan “Eski Dülük Caddesi’nde” asfalt ve kaldırım sökme işlemi yapıldığını söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yama tutmayacak hale geldiği için Eski Dülük Caddesi’nde sil baştan sıfır asfalt yapılacağını belirtti.  Çalışma yapılan alanın 1 buçuk kilometre olduğunu dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Burada topu birbirimize atmamız söz konusu değil. Ancak beraber iş yapıyoruz. Bundan 2 ay önce eski Dülük Caddesi’nde GAZDAŞ çalışmasından dolayı her tarafa toz savruluyordu. Artık asfaltta niteliğini kaybetmişti. Biz bir söz verdik. Bu sene asfalt yılı olacak dedik. Asfalt özelliğini kaybetmiş noktalarda sıfır asfalt yapacağımızı söyledik. Eski Dülük Caddesi’nde de bu çalışmayı GAZDAŞ çalışmasından sonra başlattık. Biz o faaliyete başlar başlamaz GASKİ ile de irtibata geçtik. Tabi orası Karşıyaka’nın en eski yollarından da bir tanesiydi. Burada su hattının yenilenmesi talebimiz söz konusu oldu. O bölgede su hattı çalışmaları yapılırken, diğer taraftan da kanalizasyonu kontrol ettirelim dedik. Sağ olsun GASKİ bu konuyla ilgili inceleme yaptı. En azından alt yapı bir kere yapılsın diye, kanalizasyon çalışması da başlatıldı. Diğer taraftan yağmur hattının gerekliliği hasıl oldu. Çünkü biz o yola girdikten sonra bir daha oranın kazılmaması gerekiyor. O kadar geniş bir caddenin ve yan yollardan gelen sel sularıyla birlikte ileri ki zamanlarda sıkıntıya neden olacağı düşünüldüğünden sağ olsun GASKİ o konuda yağmur hattına da girdi. Şuanda orada GAZDAŞ’ın hattı bitti. Şimdi yan bağlantıları yapılıyor. Su, kanalizasyon tesisatı yenilendi ve yağmur hattı da yenileniyor” dedi.

 

GASKİ İLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ

 

GASKİ ile irtibat halinde olduğunu ifade eden Başkan Fadıloğlu, “Vatandaşlarımızın da bu konuda bilgisi var. Gece vatandaşlarımız rahatsız olmasın diye çalışma yapamıyoruz.  Belirli saat aralığında çalışmak zorunda kalıyoruz. Bu sürecin uzamasının sebebi bu. Yoksa GASKİ’nin bize top atması bizimde GASKİ’ye top atmamız söz konusu değildir. Kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz. Çünkü bu kaynak milletin kaynağıdır. Biz eğer, GASKİ’ye hiç haber vermeden buranın asfaltını yapıp inseydik 3 gün sonra burada kanalizasyon tıkanması olsaydı, yağmurdan dolayı sel olsaydı, ne diyeceklerdi. Mecburen koordinasyon içinde çalışmamız lazım. Ancak biri bitmeden bir diğerini de başlatma imkanımızda yok. Ayrıca kanalizasyon bağlantıları ile evlerden gelen bağlantılar yenilenecek. Bu çalışmaları yaparken belirli süreç almasından daha doğal bir şey yoktur. Vatandaşlarımız haklılar ancak yılların ihmaline mecburen bu şekildeki yoğun çalışmayla ancak bu kadar sürede götürebiliyoruz. Biz günü geçirecek işlem yapmış olsaydık, şimdiye kadar   yüz yerin asfaltını hemen yapıp çıkmıştık” diye konuştu.

 

 

KALDIRIM VE YOLLAR TEK TİP OLACAK

 

Kaldırım ve yolların tek tip olacağını kaydeden Başkan Fadıloğlu, “Eskiden kimi dükkana 3 basamakla çıkılıyordu kimine ise 3 basamakla iniliyordu. Bizim şimdiki yapacağımız yol düzenlemesiyle tek tip kaldırım boydan boya aşağıya inecek. Zaten engelliler yasası çerçevesinde de bunun mutlak suretle olması gerekiyor. Yapmış olduğumuz çalışmada ona istinaden yapılıyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan yarın benim dükkanım yukarda kaldı. Benim dükkanım aşağıda kaldı şekilde bir yaklaşımda bulunmamalarını talep ediyoruz. Çünkü o kaldırımdan geçecek binlerce ve yüzlerce insana hizmet edecek bir alanı düşünmek zorundayız. Burada tek tip kaldırım ve tek tip yol düzenlemesi inşallah pazartesi gününden itibaren başlıyor. Vatandaşımız bize müsaade etsin biz en seri şekilde gece yarısına kadar çalışırız. Bundan önce Değirmiçem Mahallesi’nde vatandaşların müsaadesiyle gece 3’e kadar asfalt çalışması yaptık” şeklinde konuştu.