ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ TARİHİ DOKUYU GÜN YÜZÜNE ÇIKARTIYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


BELEDİYE EKİPLERİ ALTI SOKAKTA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun özel ilgi gösterdiği tarihi dokunun korunmasına yönelik çalışmalar Kepkep Sokak, Şose sokak, Dere kenarı sokak, Bay Ahmet sokak, Canoğlu çıkmazı ve Bay Asım çıkmazında devam ediyor. Başkan Fadıloğlu yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TARİHİ DOKUYA SAHİP ÇIKIP GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ

Sokak sağlıklaştırma çalışmaları hakkında bilgi veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “ Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Burada sokağa bakan bina cepheleri sağlıklaştırılıyor. Aynı zamanda evlerin çatı kısımları da sağlamlaştırılıyor. Ben de bu vasıta ile vatandaşlarımızdan bir istekte bulunuyorum.  Özellikle bu yapıların iç kısımlarını yaşanabilir bir hale getirilirse bu tarz tarihi binaları gelecek kuşaklara aktarabiliriz. Teknik olarak çatı ve dış cephe çalışmalarını belediye olarak yürütüyoruz. Amacımız bu sokağın yaşayan bir sokak olması konutların yine vatandaşlar tarafından kullanılabilmesi aynı zamanda da sokağın her türlü aktivite ile yirmi dört saat faaliyette bulunması. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Hava şartları şu an çalışmaya uygun iken bir an önce üst yapı çalışmaları bitirip alt yapı çalışmalarıyla devam edeceğiz. Elimizdeki bu tarihi dokuya sahip çıkarak bizden sonraki kuşaklara aktarmaya gayret göstereceğiz ”dedi.

MAHALLEMİZE HAREKETLİLİK GELDİ

Mahallelerine bir hareketlilik geldiğini vurgulayan vatandaşlar; “ Yapılan bu çalışmalar bizleri çok mutlu etti. Mahallemiz eski halinden daha güzel oldu. Eskiden buralarda maddi durumu çok iyi zengin vatandaşlar otururmuş. Zamanla sahipsiz bırakılarak bu hale gelmiş. Fakat şimdi belediyemiz buraları güzelleştiriyor. Çalışmalarından dolayı başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dediler.

BELEDİYEMİZ ESKİ BİR TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

Yaprak mahallesi muhtarı Cesur Kıvanç; “Belediyemiz eski bir tarihi gün yüzüne çıkardı. Kepkep sokak çok eski bir yerleşim yeri. Dere kenarı ve kepkep sokakta sokak sağlıklaştırma yapılıyor. Belediye ekipleri yoğun mesai harcayarak buradaki çalışmalarına devam ediyor. Yapı olarak bakımsızlıktan tehlike arz eden yerler tek tek onarılarak güvenli hale getirildi. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.