ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ÜÇÜ BİR ARADAKİ HİZMETLERİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİNE İLGİ BÜYÜK OLDU

Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan Seyrantepe Sosyal Tesis önünde düzenlenen açılışa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep AK Parti Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Üzer, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, AK Parti il ve ilçe teşkilatları ve Belediye Meclis Üyeleri yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları, sanayi esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HALK KONSERİ AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİNE RENK KATTI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program halk konseri ile devam etti. Yerel sanatçıların sahne aldığı halk konserinde seslendirilen şarkılara zaman zaman vatandaşlar da eşlik etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış ve konser renkli görüntülere sahne oldu. Hareketli şarkılara ritim tutan vatandaşlar kimi zaman halaylar çekerken, kimiz zamanda oyunlar oynayarak unutulmaz anlar yaşadılar. Açılış öncesi halk konseriyle müzik ziyafetinin yaşatıldığı programda 7’den 77’ye yüzlerce kişi soğuk havaya bile aldırış etmeden doyasıya eğlendi.

BAKAN ŞAHİN’DEN BAŞKAN FADILOĞLU’NA ÖVGÜ

Yaklaşık 2 saat süren halk konseri sonrasında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Yola çıkarken hiç bir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Biz, kaderiniz kaderimiz, kederiniz kederimiz, sevinciniz sevincimiz dedik. Bu şehirde yaşayan ve Gaziantepliyim diyen herkesin yaşam kalitesini yükseltmek bizim en büyük görevimizdir. Seyrantepe’de ne varsa, Karşıyaka’da ne varsa, Çıksorut’da ne varsa, İbrahimli’de ne varsa hepsini aynı standarda gelecek insan yaşam kalitesi yükselecek dedik. İşte o yüzden burada bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Buraya yapılan sosyal tesis ile çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlanacak dersler veriliyor. Özellikle kadınlarımız açısından spor imkanları, okuyarak çocuklarımıza bunu yaşatmamız lazım. Dostluğumuzu pekiştirmemiz lazım. O’da bu mekanlarda oluyor. O yüzden bu mekanların kentin içinde o kadar güzel gönül dostluklarının oluşturduğu, yaşam kalitesini arttırdığı yerlerdir. Pazar yeri de keza öyle önemli mekanlarımızdandır. Bu sebeple buraya ve ilçeye tam donanımlı sosyal tesis kazandıran ve büyük öz veriyle çalışmalarını sürdüren Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞKAN   FADILOĞLU’NUN TÜM ÇALIŞMALARINI TAKDİRLE TAKİP EDİYORUM”

Başkan Fadıloğlu’nun çalışmalarını takdirle karşılayan Bakan Mehmet Şimşek, “Geçmişte Gaziantep’e baktığımda bir de bu manzaraları gördüğümde ne kadar önemli hizmetler yapıldığını görüyorum. 2004 yılından bu yana Gaziantep büyük değişimler yaşıyor. Gaziantep’teki belediye başkanlarımızda vatandaşların kaliteli bir yaşam sürmesi için gece gündüz demeden çalışıyor. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nun da bu değişimlerin yaşanmasında büyük emeği var. Gördüğünüz gibi eğitimi öncelik tanıyan bir anlayışla neredeyse her mahalleye bir sosyal tesis kazandırılmış. Keşke Batman’da da Gaziantep’e yapılan güzel hizmetler yapılsa. Batman’daki belediye başkanlarımızın da Asım Güzelbey, Rıdvan Fadıloğlu ve Mehmet Tahmazoğlu gibi çalışmasını diliyorum. Belediye başkanlarımızın vizyonu ve bakış açıları gayet güzel. İnşallah şehrimize daha güzel önemli hizmetler kazandırılır. Sosyal tesis, uzay çatılı pazar yeri ve lise inşaatı yaptıran başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum. Tüm çalışmalarını da takdirle takip ediyorum” diye konuştu.

“ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ EĞİTİME ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNUYOR”

Gaziantep’te uyum içinde çalışmalar yapıldığını söyleyen Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Belediyesi’nin eğitim alanında önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun hizmete açtığı sosyal tesisler sayesinde çocuk ve annelerin birlikte eğitim almasına olanak sağladığını dile getiren Vali Ata, Başkan Fadıloğlu’na çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

“SEYRANTEPE BÖLGESİNE DÜNYANIN EN BÜYÜK TARİH MÜZESİ YAPILACAK”

“Gaziantep’in en iyi yerlere gelmesi için el birliğiyle mücadele ediyoruz” diyen Başkan Güzelbey, “Şehitkamil Belediyesi tarafından Seyrantepe’ye kazandırılan sosyal tesis ve Pazar yeri ile temeli atılan lise buradaki bölge halkının hayatını kolaylaştıracak. Bundan dolayı kendisini kutluyorum. Ayrıca Seyrantepe’ye 16 bin metrekare alan üzerine dünyanın en büyük modern müzesini kazandıracağız” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ İNSANLARA KALİTELİ YAŞAM ALANLARI SUNMAK

Seyrantepe’ye üçü bir arada hizmet gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Fadıloğlu ise, “Açılışını gerçekleştireceğimiz üçü bir arada yapmış olduğumuz temel atma ve açılış törenleri saha çalışmasının sonucunda oluşan projeler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile burada bir ev ziyaretine geldiğimizde buradaki vatandaşlarımızın taleplerini yerinde almıştık. Geçmiş dönemlerde TOKİ vasıtasıyla yapılan bu konutlarda özellikle maliyetlerin düşürülebilmesi maksadıyla yalnızca bir sosyal tesis yapılarak maliyetler aşağıya çekilmişti. Şehitkamil Belediyesi olarak toplu konut çalışmalarıyla birlikte bu alan sosyal tesis açısından yetersizlik arz edince bizim bu bölgede yerimiz olmamasından dolayı bir süre sıkıntı çektik. Ancak daha sonra arkamızda görmüş olduğunuz alanı bir an önce devreye almak adına projelendirdik” ifadelerini kullandı.

“Burası toplam 3 bin metre kare inşaat alanına sahip” diyen Başkan Fadıloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alt tarafında bin 200 metre karelik alanda market yeri, üzerinde 750 metre aile merkezi, onun üzerinde 750 metre kare etüt merkezinden oluşan diğer tarafında da Gaziantep’in vazgeçilmez pide fırını ve diğer dükkanlardan oluşan bir planlamayla hayata geçirdik. Diğer taraftan bu bölgedeki yoğunlukla doğru orantılı olarak pazaryerine ihtiyaç vardı. İmar planında pazaryerine gelinen noktada 2 bin 400 metre kare üzeri çelik çatılı olan bir bölgede altında 2 bin 400 metre kare depo, üzerinde 2 bin 400 metrekarelik Pazar yeri, 103 araçlık otoparkı hayata geçirdik. Geçmiş dönemlerde en çok yapılan hatalar, ihtiyaçların yoğunluk kazandıktan sonra çözümüne gidilmesiydi. Sizlerin de bildiği gibi Gaziantep’te şuanda daha önceki mahallelerde okul yeri bulmakta çok sıkıntı çekiyoruz. Buradaki nüfus artışını da göz önüne alarak şuanda bir hayır sahibimizin yapacağı okul, ihracatçılar birliğinin yapacağı bir okul ve Şehitkamil belediyesi tarafından taahhüt edilen liseyle birlikte şuanda burada üç tane okul inşaatına başlamış bulunuyor.”

LİSE İNŞAATININ TEMELİNİ’DE BAKANLAR ATTI

Konuşmaların ardından Bakan Şahin, Bakan Şimşek, Başkan Fadıloğlu ve diğer protokol üyeleri kurdele kesiminde bulunarak Seyrantepe Sosyal Tesisi ile uzay çatılı Pazar yerinin açılışını gerçekleştirdiler. Protokol üyelerine sosyal tesis de bulunan eğitim alanlarını gezdiren Başkan Fadıloğlu, tesis hakkında bilgiler verdi. Burada kursiyerlerle sohbet eden Bakanlar, gördükleri karşısında memnun olduklarını vurguladılar. Görüşmelerin ardından Başkan Fadıloğlu Bakan Şahin ile Bakan Şimşek’e bakır işlemeli tepsi hediye etti. Son olarak lise inşaatının temelini atan Bakanlar Seyrantepe bölgesine kazandırılan hizmetlerin hayırlı olmasını dilediler.