ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ VE İŞKUR'DAN İSTİHDAM PROJESİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


İmza töreninde konuşan İŞ-KUR İl Müdürü İlyas Bulduk, TYÇP kapsamında Şehitkamil Belediyesi ile düzenlenen protokol ile 50 kişiye kamusal alt yapının yenilenmesi 50 kişiye de park ve çevre düzenlemesi faaliyetlerinde istihdam sağlanacağını söyledi. Sürenin 6 ay ile sınırlı olduğunu dile getiren Bulduk, amaçlarının vatandaşların işsiz olduğu dönemlerdeki mağduriyetlerini kısa süre de olsa gidermek olduğunu kaydetti. Bulduk, bu konuda vatandaşları İŞ-KUR İl Müdürlüğü'ne ve Şehitkamil Belediyesi'ne beklediklerini sözlerine ekledi.

Başkan Fadıloğlu; "Bu Proje İş Üretmenin Yanı Sıra Sosyal Bir Olaydır"

Türkiye'nin en önemli meselelerinden birisinin istihdam olduğuna dikkat çeken Başkan Rıdvan Fadıloğlu ise, sorunun İŞ-KUR vasıtasıyla yapılan projelerle desteklendiğini ifade etti.

Geçmiş dönemde yaptıkları çalışmaları aynen devam ettirdiklerini anlatan Fadıloğlu, "Projeyle 100 kişi istihdam edilmiş oluyor. Belediyelerin kendi kadrolarının şişkinliği meydandadır. Bunun dışında KPSS'nin dışında eleman alamamamız münasebetiyle eleman sıkıntısı çekiyoruz. Hükümetimizin yaptığı çalışmalar neticesinde İŞ-KUR üzerinden 6 aylık programlar gerçekleştiriliyor. Bu proje bir taraftan iş üretmenin yanı sıra sosyal bir olaydır. Ülkede bu kadar işsizliğin olduğu bir yerde insanların evlerine ekmek götürebilmelerini çok önemsiyoruz. Bunun karşılığında bir hizmetin üretilmesi de söz konusudur. Bu kardeşlerimiz işe başladıklarında kamusal alana destek vermiş olacaklar" diye konuştu.

Şehitkamil'in çok büyük bir ilçe olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, "Dolayısıyla bir hizmete ihtiyaç var. Proje 15 Nisan'da başlayıp 13 Ekim'e kadar sürecek. Ondan sonra yeni kaynaklar gelirse yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.