ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ YAŞANABİLİR ALANLAR OLUŞTURUYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


BAŞKAN FADILOĞLU, YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLEDİ

Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan olağanüstü genel kurulda yönetime seçilen Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) üyeleri,  ABYB Gaziantep Şube Başkanı Metin Aybey ile birlikte Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Aybey olağanüstü genel kurul sonrasında oluşan yeni yönetimi Başkan Fadıloğlu’na tanıttı. Misafirleriyle samimi diyaloglar kuran Başkan Fadıloğlu, yeni yönetime başarılar diledi.

 Ziyaret kapsamında Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında ABYB üyelerine bilgi veren Başkan Fadıloğlu, imarsız yapılaşmayla ilgili kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kamulaştırma çalışmalarının ciddi anlamda ekonomik güç gerektirdiğini dile getiren Başkan Fadıloğlu, bu çalışmaların bir çırpıda tamamlanamayacağını da sözlerine ekledi.

İMARSIZ YAPILARLA İLGİLİ KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Kaçak yapıların sağlıklı yaşam alanları olmadığının Van depreminin ardından bir kez daha tescillendiğini vurgulayan Başkan Fadıloğlu: “Kendi bölgemizde her taraf güllük gülistanlık dersek yanlış olur. Bizim bölgemizde de yüzde 65 imarsız yapılanma var. Tabi bunların hepsini bir çırpıda ortadan kaldırma imkanımız yok. Bu bir yaşam biçimi. Vatandaşlarımız kendi ihtiyaçlarına göre konutlar yapmışlar. Gaziantep’i diğer illerle bir tutmamak lazım. Diğer vilayetlerde orman arazileri, hazine arazileri, şahıs mülklerinin üzerine yapılan yapılar, kaçak yapı olarak değerlendirilebilir. Fakat bizden önce yapılan planlamayla özellikle Şehitkamil bölgesinde B2 ve B3 dediğimiz, iki üç katlı yapılar oluşturulmuş. Fakat son Van depremiyle birlikte artık bu yapıların sağlıklı yaşam alanı olmadığı tescillendi. Sayın Başbakanımızın da direktifleri doğrultusunda bu yaşam alanlarının dönüştürülmesine yönelik olarak faaliyetlere girmemiz tavsiye edildi. Tabi bunlar ekonomik değeri olan çalışmalar. Bunları bir çırpıda yapmak mümkün değil. Bizde Şehitkamil Belediyesi olarak belirli noktalarda çalışmalar başladık. Kentsel Dönüşüm alanlarımızı belirledik. Kamulaştırma çalışmaları yapıyoruz” dedi.
 

VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYACINI BİLİYORUZ

Vatandaşların ihtiyaçlarına göre planlamalar yaptıklarını ifade eden Fadıloğlu:”Kentsel Dönüşüm derken bir taraftan eskiyi adam etmeye çalışırken yeni yapılan yerlerde de düzgün planlamalar yapılması için plan çalışmalarımızı tamamladık. Eğer vatandaşın önüne idareler gitmezse bu tür aksaklıklar ortaya çıkar. Vatandaşın ihtiyacını bilip buna göre planlama yapıldığı taktirde bu sıkıntılar ortaya çıkmaz. Planlamayı önemsiyoruz” diye konuştu.