ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ YAZ OKULU AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleşen törene, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Özgüler, Abdulcebbar Özkara, Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Musa Yıldız, Kulüp Yöneticileri, Şehitkamil Meclis Üyeleri ve çok sayıda öğrenci ile veliler katıldı.

 

BİN 133 ÖĞRENCİ YAZ SPOR OKULLARINDA EĞİTİM ALACAK

312 öğrenci basketbol, 94 öğrenci karate, 142 öğrenci tekvando, 97 öğrenci halk oyunları, 204 öğrenci futbol, 294 öğrenci ise vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşine kayıt olarak yaz okulunda spor faaliyetlerinde bulunacaklar. Geçen yıl futbola rağbet gösteren öğrencilerin bu yıl ise vücut geliştirme sporuna ilgi göstermeleri dikkatlerden kaçmadı.

 

PROGRAMDA GÖSTERİLER İPTAL EDİLEREK ŞEHİTLER ANILDI

Hakkari’de şehit düşen 8 asker anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Başkan Fadıloğlu, şehit düşen 8 askere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine sabırlar diledi. Sabah saatlerinde şehit haberleriyle yıkıldıklarını söyleyen Başkan Fadıloğlu, “Milletimizin başı sağ olsun. 8 vatan evladımızı kaybettik. 16 askerimiz ise yaralı. Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Halk oyunları ekibimizin gösterilerini izlemek isterdik ama şehitlerimizden dolayı gösterileri iptal ettik. Allah devletimize zeval vermesin. Güvenlik güçlerimize kuvvet versin. İnşallah en kısa sürede bu negatif olaylardan da kurtuluruz” dedi.

 

SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞTİRMEK İÇİN SPORA ÖNEM VERİYORUZ

Öğrencilerin bu sene yorucu bir yılı geride bıraktığını ifade eden Başkan Fadıloğlu; “ Bu senenin sonunda sosyal faaliyetlere ağırlık vermek adına Şehitkamil Belediyesi’nin bünyesinde Şehitkamil Belediyespor ile birlikte yapmış olduğumuz yaz kampına hoş geldiniz. Normal şartlarda yıl içinde futbol akademisinde, satranç okuluyla, spor kulübümüzle lisanslı sporcu olarak faaliyetlerini devam ettiren arkadaşlarımız var. Ancak yaz kampında özellikle 7 branşta şu anda bin 133 öğrencimiz eğitim alıyor. Gün geçtikçe artık spor dallarındaki branşlara katılım artıyor. Sağlıklı bireyler yetiştirmek adına biz de elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Bizlere güvenip çocuklarını bize emanet eden tüm velilere bu anlamda çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bin 133 sporcunun yaz kampına katıldığını dile getiren Musa Yıldız ise, sporculara başarılar diledi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Fadıloğlu ve başkan yardımcıları öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.