ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ MARKETLERİ DENETLEDİ

GIDA ÜRÜNLERİNİN SON KULLANMA TARİHLERİ KONTROL EDİLDİ

Halkın sağlığını korumak ve işletmelerin daha hijyenik ortamlarda hizmet vermelerini sağlamak adına denetimlerini aralıksız olarak devam ettiren Şehitkamil Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren marketlere yönelik denetimlerde bulundular. Özellikle halkın en çok hizmet aldığı marketler üzerinde denetimlerini arttıran zabıta ekipleri, işyerlerindeki ürünleri ve depoları kontrol etti. Ekiplerin kontrolleri sırasında, bazı marketlerin şarküteri reyonlarında halkın sağlığını tehdit edici bulgulara rastlanıldı. Bazı işyerinin hijyenik olmayan koşullarda hizmet verdiğini tespit eden ekipler, işletme yetkililerine ihtarda bulundular. Denetimler sırasında ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol eden ekipler, daha sonra ürünleri tartarak gramajlarını teyit ettiler. Uygunsuz şekilde çalışma yapan işletmeler hakkında işlem yapan ekipler, gıda denetimlerini zaman zaman yapacaklarını kaydettiler.