ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİİ TARİHİ GEÇMİŞ GIDA SATANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

  Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

                Mobilize olarak hizmet vermeye başladığı güden itibaren denetimlerdeki verimliliği artıran Şehitkamil Belediyesi Zabıta ekipleri, özellikle gıda denetimlerinde etkin bir çalışma gerçekleştiriyor. İlçeyi karış karış gezen ekipler, önceki günde bir işyerinde denetim yaparak tarihi geçmiş gıdaları topladılar.

 

                29 Ekim Mahallesi’ndeki işyerinde yapılan denetimde, tarihi geçmiş olan; 5 adet kek, 16 adet bisküvi, 62 adet pizza, 21 adet süt, 36 adet meyveli yoğurt, 2 adet tereyağı ve 9 adet çikolatayı toplayarak imha ettiler. İş yeri hakkında yasal işlem yapan ekipler, diğer işyerlerine ise dikkat etmeleri gereken kurallar konusunda uyarıda bulundular.

                Denetimlerle ilgili olarak bir değerlendirme yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, amaçlarının esnafa ceza kesmek olmadığını ancak, halkın sağlığı ile oynamaya teşebbüs edenleri de cezasız bırakmayacaklarını söyledi.

                Fadıloğlu, “Halk sağlığı hepimizin ortak şekilde dikkat etmesi gereken bir husustur. Bakkal, kasaptan et alıyor, Kasap fırından ekmek alıyor. Hepsi birbirine bağlı. Esnafımız kendisi tüketecek şekilde ürününü imal eder veya satarsa bu konuda hiçbir sorun kalmaz” dedi.

                Başkan Fadıloğlu, vatandaşlara da uyarıda bulunarak, ürünleri satın almadan önce mutlaka tarihine bakmaları gerektiğini belirtti.