ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNDEN 1. ULUSAL İPEKYOLU GASTROFOTO FOTOĞRAF YARIŞMASI

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDÜRÜLECEK

10 Mart 2013 tarihinde başlayacak olan “Benim Yörem, Benim Yemeğim” konulu fotoğraf yarışması ile Türkiye’deki yemek kültürünü fotoğraflarına yansıtacak olan fotoğrafçılar, en güzel kareyi yakalamak için yarışacak. Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya 4 adet fotoğraf ile katılabilecek olan fotoğrafçılar, www.sehitkamil.bel.tr. Yada www.gifsad.org internet adresinden geniş bilgi alabilirler. Yarışma müracaatı 10 Mayıs 2013 tarihinde sona ererken, ödül töreni ise 25 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenecek. Yarışmada 1.’lik ödülü 5 bin TL+altın madalya, 2.’lik ödülü 3 bin TL+ gümüş madalya, 3.’lük ödülü bin TL+bronz madalya, Mansiyonlar 250 TL+ plaket (6 adet) ve sergilemeler ise 100 TL (40 adet) ile ödüllendirilecek.

“FOTOĞRAF SANATINA OLAN İLGİNİN ARTMASINI AMAÇLIYORUZ”

Yarışmaya herkesin katılabileceğini dile getiren Coşkun Aral ise, “Yaşadığımız ülke de önemli bir yere sahip olan yemek kültürümüzü ve yemek kültürünün en güzel karelerini fotoğraf sanatçılarının vizöründen, 7’den 70 ‘e taşımak istedik. Fotoğraf çekmekten zevk alan ve hayatın tadını kendi vizöründen yansıtmak isteyen tüm fotoğrafçıları ulusal alanda buluşturmak ve ülkemizin yemek kültürü ile yaşamın evrensel dili olan sanatı birleştirerek, Şehitkamil Belediyesi olarak fotoğrafa olan ilginin artmasını ve duyguların sanat yolu ile aktarılmasının gücünü desteklemeyi hedefledik. Ve çıktığımız bu yolda fotoğraf sanatçılarının çabasını ödüllendirerek, fotoğraf sanatına duyulan ilgiyi canlı tutmayı, ulusal kanallarda şehrimizi tanıtmayı, duyguların bu sanat kanalıyla kitlelere iletilmesine aracı olabilmeyi amaçladık” dedi.