ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNDEN KARDEŞ BELEDİYELERE TEMİZLİK ARAÇLARI HİBESİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


İstasyon Meydanında düzenlenen törene, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı ve Mehmet Erdoğan, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, ile çok sayıda belde, belediye başkanı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkan Fadıloğlu, 2011 yılı itibariyle çöp işlerini özelleştirdiklerini söyleyerek bu sebeple belediyeye ait olan ve kullanılmayan temizlik araçlarını yenileyerek belde ve belediyelere hibe etmeye karar verdiklerini belirtti. Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak 2011 yılı itibariyle çöp komple özelleştirilerek hizmet alınmaya başlandı. Yapılan çalışma neticesinde şuanda 2010 model araçlarla firma tarafından Şehitkamil’in çöpleri toplanmaktadır. Diğer taraftan kendi ukdenizde bulunan şirket araçlarımız satılarak gelir kaydedildi. Belediye ukdesinde bulunan bugünkü hibesini yapacağımız araçları da değerlendirmek için ne yapabiliriz?

Diye arayışa girdik. Bunların içinden kendi ihtiyacımız olanları devrede tutarak diğerlerini Gaziantep sınırları içindeki ilçe ve belde, belediye başkanlarımızla istişare edip hangi belediyemizin, hangi araca ihtiyacı varsa bunları onlara devretmek üzere çalışma yaptık. Yapılan çalışma sonucunda toplam 5 ilçe 8 beldemize 12 tane presli çöp aracı, 4 tanesine de yol süpürme aracını bugün teslim ettik.

Talepleri neticesinde ve imkanlarımız dahilinde Oğuzeli Belediyesi’ne 1 presli kamyon, 2 süpürge aracı, Nurdağı Belediyesi’ne 1 presli kamyon, Yavuzeli Belediyesi’ne 1 adet yol süpürme aracı, Araban İlçesi’ne 1 adet presli kamyon, Karkamış Belediyesi’ne 1 adet presli kamyon ile 1 adet süpürge aracı, Yeşilyurt, Sekili, Boğaziçi, Sakçagözü, Altınözü, Fevzi Paşa, Şatırhöyük, Tatlıcak Belediyelerimize de 1 adet presli çöm kamyonunu alınan meclis kararları çerçevesinde karşılıklı olarak ilçe ve belde, belediyelerden almış olduğu ve kendi belediyemizin almış olduğu karar çerçevesinde hibe kararı gerçekleştirildi” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Fadıloğlu ile törene katılan belde ve belediye başkanları hazırlanan protokol anlaşmasını imzaladı.

Daha sonra milletvekilleri ile Başkan Fadıloğlu, tek tek hibe ettikleri araçları belde ve belediye başkanlarına takdim etti. Devir teslim sırasında konuşma yapan milletvekilleri, Başkan Fadıloğlu’nun böyle bir çalışma yaparak örnek belediyeciliğe imza atmasından ötürü gurur duyduklarını kaydetti.