ŞEHİTKAMİL DAHA İYİ TEMİZLİĞİ DAHA TASARRUFLU YAPACAK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Temizlik araçları tanıtım programına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Kaymakam Vekili ve Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Nasuhi Güleç, kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve belediye personelleri ile davetliler katıldı.

Başkan Fadıloğlu; “Belediye bütçesinden tasarruf sağlayarak daha profesyonel hizmet sunmaya başladık”

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, temizliğin başlıca görevleri arasında olduğuna dikkat çekerek; "Bundan ötürü temizlik hizmetleri bünyesinde yaptığımız çalışmaları, vatandaşlarımıza tanıtma çabasında değiliz. Bizlerin amacı; bu tören vesilesiyle, çevre temizliği konusuna dikkat çekmektir. Yaptığımız ihaleyle temizlik hizmetlerimizi, kontrol mekanizması bizde kalacak şekilde özelleştirdik. Böylece belediye bütçesinden tasarruf sağlayarak daha profesyonel hizmet sunmaya başladık. Kurduğumuz otomasyon sistemiyle oluşan problemlere hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz”dedi.

“Kentimizin temizliği için teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz”

Başkana Fadıloğlu; “Çalışmalarımızda teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Personelimiz canla başla mesai yapıyor. Ancak temiz bir çevre için vatandaşlarımızın da üzerine düşen bazı görevler var. Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin, doğada 400 yıl kadar çürümeden kaldığını söylersek, çevre konusunda yapacaklarımızın ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Ve en önemlisi de çocuklarımıza, çevreyi nasıl korumaları gerektiğini daha iyi öğretebiliriz"şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek; “Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nu tebrik ediyorum. Yeni filosu çünkü daha az enerji tüketecek”

Belediyelerin vatandaşa hizmet anlamında büyük çaba gösterdiklerini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; "Şehitkamil Belediye Başkanımız M. Rıdvan Fadıloğlu'nu tebrik ediyorum. Cari açığı azaltmak çabası içinde. Yeni filosu çünkü daha az enerji tüketecek. Biliyorsunuz, Türkiye enerjide dışa bağımlı. Bu sebeple yüzde 10'luk dahi olsa enerji tüketimindeki tasarruf Türkiye için çok önemli. Ayrıca oldukça da çevreci bir filo. Belediyeler gerçekten bir hizmet filosu olarak şehirlerin değişim ve dönüşümünde muazzam bir çaba gösteriyorlar. Gaziantep'teki belediye başkanı arkadaşlarımız bu işi iyi biliyorlar. Hem finansı yönetiyorlar hem de hizmet üretiyorlar. Gaziantep'i daha iyi yaşanabilir, daha çağdaş bir şehre dönüştürme konusunda büyük mesafeler kat ediyorlar" dedi.

“Gaziantep'in her anlamda Türkiye'de örnek şehirlerden birisi”

Gaziantep'in her anlamda Türkiye'de örnek şehirlerden birisi olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, şunları söyledi:
"Gaziantep'e birer ay ara ile geldiğimizde bile sürekli değişen, sürekli güzelleşen bir şehir görüyoruz. Bundan gurur duyuyoruz. Bu takım işi, vizyon işi. Belediye başkanlarımızı yaptıkları hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Biz de hükümet olarak belediyelerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Araçların ilk Denemesini Bakan Şimşek ve Başkan Fadıloğlu Yaptı…

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek temizlik araçları hizmete alındı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Mehmet Şimşek ve beraberindekiler araçları inceleyerek personellerle görüştü. Bir temizlik aracına çıkan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, araçta incelemeler yaptı.