ŞEHİTKAMİL'DE AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

 

2010 yılında başlatılan ve Mart-Ekim aylarında olmak üzere yılda iki defa uygulanan "Bi Dünya Yeşil" ağaç dikme kampanyası dâhilinde dikilen fidanlar yeşermeye devam ediyor. Bugün beşincisi gerçekleşen etap ta yüzlerce kişinin katılımıyla binlerce fidan toprakla buluştu. Beykent'te düzenlenen fidan dikim törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Hatipoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeleri, ilgili daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

YAŞANABİLİR BİR ŞEHİTKAMİL İÇİN EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE

 

Yeşil alan çalışmalarına büyük önem verdiklerine değinen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öncelikle meskun mahalleler içerisindeki alanları tamamlayıp daha sonra şehir dışına çıkmak istediklerini söyledi. Amaçlarının daha geniş arazilerde yeşil alan çalışması yapmak olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu, "Öncelikle dikilen fidanların etrafının çitle çevrilmesi ve iki yıl can sularının verilmesi çalışmalarına devam ediyoruz. Normal şartlarda kendi park ve bahçelerde yapılan çalışmalara buradaki yeşillendirme çalışmalarını da ekliyoruz" dedi. Yapılan bu yeşillendirme çalışmalarında özellikle okullarda ki öğretmenlerle de birlikte hareket etmeye çalıştıklarına değinen Başkan Fadıloğlu, "Okullarda eğitim gören öğrencilerimize çevre ve doğa bilincini aşılayıp yarınlarımızı garanti altına almak istiyoruz" dedi.

 

VALİ ERDAL ATA; YAPILAN YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN

Gaziantep İli Olarak yeşil alan bakımından Türkiye ortalamasının gerisinde olduğunu belirten Gaziantep Valisi Erdal Ata; "Şehitkamil Belediyesi olarak başlatılan "Bi Dünya Yeşil" projesinin çok önemli olduğunu, yapılan yeşillendirme çalışmalarından büyük mutluluk duyduğunu" söyledi.

 

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte fidan dikimi gerçekleştirdiler.