ŞEHİTKAMİL'DE GÜVENLİ ŞEHİR HUZURLU VATANDAŞ PROJESİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısına, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Halil Kargın ve çok sayıda toplum destekli polis katıldı.

 

Suça meyilli kişilerin mekanı haline gelen harabe binaların yıkılması, hurda araçların kaldırılması, aydınlatması yeterli olmayan cadde ve sokakların aydınlatılması ile parkların ıslahı gibi konuları içinde barındıran projenin, güvenli ve modern şehir oluşumuna katkı sağlaması amaçlanıyor. 6 ay sürmesi planlanan proje kapsamında, 37 adet metruk binanın yıktırılacağı, 31 adet hurda aracın bulunduğu yerden kaldırılacağı, 152 adet aydınlatması yeterli olmayan park ve sokağın aydınlatılacağı ve 5 adet parkta ıslahı çalışması yürütüleceği bildirildi.

 

Toplantıda Gaziantep polisinin çalışmalarını dile getiren İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz,”Gaziantep polisi gerçekten çok başarılı işler yapmaya başladı. Türkiye’deki İl Emniyet Müdürlükleri çalışmaları içerisinde ilk sıralarda. Bize göre çok daha gelişmiş illerin önünde olduğumuzu görebilirsiniz. Bunun için tüm teşkilat mensubu çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise, konuşmasında polisin tanımını yaparak görevlerini anlattı. Aydın, konuşmasında;”Emniyetin iki görevi vardır. Birincisi kurallara uymayanları ya da suç işleyenleri adliyeye teslim etmek, diğer ise insanları korumaktır” ifadelerine yer verdi.

 

Belediye imkanlarıyla vatandaş huzurunu sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da: ”Arkadaşımızla birebir bir konuları tartışıyoruz ama kurumlar arası işbirliği çerçevesinde el ele verdiğimiz taktirde bu süreci hızlandırmak bizlerin elinde. Muhtarlarımızdan bizlere gelen talepler doğrultusunda saha çalışması yapıyoruz. Tapudan kaydını bulabiliyoruz ama şahsa ulaşmakta güçlük çekiyoruz. Son dönemde özellikle ‘Güvenli Şehir Huzurlu Vatandaş Projesi’ çerçevesinde polis arkadaşlarımızın da desteğini alarak bir kademe daha ileri gitmiş bulunuyoruz. Özellikle bize ait olan kuytu köşede bulunan parkları kaldırarak bu işe başladık. Herhangi bir trafo arkasındaki kuytu bir nokta veya bir kafeteryanın kuytu köşesi kötü niyetlerin barınmasına sebep oluyor. Kendi imkanlarımızla bize ait alanlarda biz bunları gidermeye gayret gösterdik. Tabi diğer taraftan şahsın mülkiyetine tecavüz söz konusu olamaz. Bu konuda kanununda bize vermiş olduğu yetkileri emniyetle beraber el ele vererek çözme imkanına sahip olduk. Bu çalışmada emeği geçen polis arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Belediye imkanlarını ortaya koyarak vatandaşımızın daha huzurlu ve daha sağlıklı olmasını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Çevre güvenliğini tehdit eden mekanlar konusunda mahalle muhtarlarının çok sayıda şikayet aldığını söyleyen Şehitkamil Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Halil Kargın da, şunları söyledi:”Bizleri de bu programa dahil ettikleri için muhtarlarım adına teşekkür ederim. Mahallelerimizde bulunan çevre güvenliğini tehlike altına atan, kötü niyetli kişilerin mesken edindiği bu gibi yerlerin kaldırılması için sürekli talepler almaktayız. Proje kapsamında gerekli onay ve izinleri alarak bu evleri yıkıp huzurlu yaşayacağız.”