ŞEHİTKAMİL'DE İMMÜN PLAZMA KAN BAĞIŞI İŞLEMLERİ BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde Şehitkamil Belediyesi ve Kızılay Gaziantep Kan Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile birlikte Kızılay Gaziantep Kan Merkezi Müdürlüğüne tahsis edilen 139 Nolu Sosyal Tesiste immün plazma kan bağışı işlemleri başladı. Daha önce Kovid-19 rahatsızlığı geçiren ve iyileşen hastalar, immün plazma kan bağışında bulunmak için Şehitkamil Belediyesine ait 139 Nolu Sosyal Tesise gelerek kan bağışında bulunuyorlar. Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Kızılay Gaziantep İl Şube Başkanı Nihat Yıldırım, 139 Nolu Sosyal Tesisi ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında Kızılay Şehitkamil Şube Başkanı İsmail Güler’den bilgi aldılar. İmmün plazma kan bağışında bulunan vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan Kaymakam Kalaylı ve Başkan Fadıloğlu, Kızılay çalışanlarına da teşekkür ettiler.

 

İMMÜN PLAZMA KAN BAĞIŞIYLA İNSANLIK KAZANACAK

Kovid-19 salgını ile mücadelenin devam ettiğini belirten Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, “Malumunuz üzere üretilmeyen tek ilaç kan ve immün plazma. Ancak vatandaşlarımızdan aldığımız bağışlarla bu ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz. Şu an yoğun bakımda tedavisi için plazma kan bağışı bekleyen hastalarımız var. Dolayısıyla bu hastalığı geçirmiş vatandaşlarımız, immün plazma kan bağışında bulunabiliyorlar. Hatta vatandaşlarımız bir değil, birden fazla da bağış yapabiliyorlar. Dolayısıyla tüm Kovid-19’u yenmiş vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum ve immün plazma kan bağışında bulunmak için 139 Nolu Sosyal Tesisimize davet ediyoruz. İmmün plazma kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız, bir saatlerini ayırarak yoğun bakımda tedavi bekleyen hastalarımıza umut olabilirler. İmmün plazma kan bağışıyla insanlık kazanacak. Tüm kan bağışçılarını buraya davet ediyorum. Ben bu hususta da yer tahsisinde bulunan Sayın Şehitkamil Belediye Başkanımıza, Kızılay Başkanımıza, Kızılay çalışanlarına ve bu mücadelede cansiperane bir şekilde çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

HASTA SAYIMIZ ARTTIĞI İÇİN İMMÜN PLAZMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Sosyal tesislerin milletin malı olduğunu ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Kovid-19 salgınının hat safhada olduğu bir dönemde, özellikle immün plazma kan bağışı noktasında ihtiyaç var. Kan Merkezimiz, çok yoğun bir ortamda çalışıyordu. Sayın Kaymakamımızın incelemeleri neticesinde Kızılay Başkanımız ve Şehitkamil Şube Başkanımız ile birlikte yeni bir arayış içerisine girdik. Bir yandan kan bağışlarının alınması lazım, bir yandan da hasta sayımız arttığı için immün plazma kana ihtiyacımız var. Şehitkamil Belediyesinin sosyal tesisleri hemen hemen her mahallede var. Bununla ilgili talep olunca, şu an içerisinde bulunduğumuz 139 Nolu Sosyal Tesisin tahsisi söz konusu oldu. Bu sosyal tesisler, milletin malı ve millete hizmet veriyor. Şu an 139 Nolu Sosyal Tesisimiz faaliyet göstermediğinden dolayı immün plazma kan bağışı için tahsisi yapıldı. Ben emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

BİR İMMÜN PLAZMA KAN, 3 CAN KURTARIYOR

Pandemi dönemi içerisinde plazma tedavisinin ciddi oranda katkı sağladığını belirten Kızılay Gaziantep İl Şube Başkanı Nihat Yıldırım, “Öncelikle böylesine nitelikli bir yeri bizlere tahsis ettikleri için Şehitkamil Belediyemize ve Kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyorum. Plazma konusu çok önem arz ediyor. Bulaşın arttığı bu dönemde hastalıklar artıyor, hastalıklar arttıkça da tedavi yöntemlerinden birisi olan plazma tedavisi bizim için çok önemli. Bir immün plazma kan, 3 can kurtarıyor. Bir plazma kan bağışçımızdan aldığımız plazma kanı, 2 veya 3 hastamıza verebiliyoruz. Bir plazma 3 can mantığıyla yaklaşalım ve plazma kan bağışına destek olalım. Plazma kan bağışlarımızı şu anda Şehitkamil Belediyemizin 139 Nolu Sosyal Tesisinde alıyoruz. Randevulu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Plazma bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız, 168 numaralı Acil Çağrı Merkezinden veya kanver.org.tr adresinden randevu alabilirler” ifadelerini kullandı.

 

Kızılay Şehitkamil Şube Başkanı İsmail Güler ise yer tahsisinde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederek, immün plazma kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları, 139 Nolu Sosyal Tesise davet etti.