ŞEHİTKAMİL'DE KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası kutlama programına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal, Hz. Mevlana’nın 22. kuşak torunu ve Uluslar arası Mevlana Vakfı Başkan vekili Esin Çelebi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli geçen programda sahne alan konuklar, salonu dolduran yüzlerce kişiye manevi haz yaşattı.

 

Gecede konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, gecenin anlam ve önemini belirten konuşmasında, kutlu doğum haftasının önemine değinen açıklamalarda bulundu. Başkan Fadıloğlu Kutlu Doğum Haftası nedeniyle birçok programın yapıldığını belirterek. “Peygamber efendimizin doğumu münasebetiyle diyanet işleri başkanlığı tarafından her yıl bütün il ve ilçelerde düzenlenen farklı etkinliklerle kutlanıyor. Allaha şükür bugün Gaziantep’te Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yapılıyor. Tabi yapılan bu organizasyonlara halkın katılımının fazla olması bizleri mutlu ediyor. Bu nedenle bizlerde bu tür etkinliklere her zaman destek vereceğiz. Bizleri gösteri için buraya gelen Mevlana grubuna teşekkür ediyorum” dedi.

 

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal ise, kutlu doğum etkinlikleri ile Peygamber efendimiz Hz. Muhammet’in (SAV) yaşamından kesitler anlattı. Bakkal ayrıca, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin süreceğini ifade etti.

 

Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi ise, Hz. Mevlana’yı anlatırken, sema gösterileri hakkında bilgiler verdi.

 

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra da semazenler sahne aldı. Ney dinletisiyle ve görsel efektlerle gösteri sunan semazenler izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.