_627.jpg)
ŞEHİTKAMİL'DE MİLYONLARCA METREKARE YEŞİL ALAN OLUŞTURULDU
Şehitkamil Belediyesi tarafından yaklaşık 11 yıl önce hayata geçirilen “Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil” projesi kapsamında ilçeye 20 farklı orman kazandırıldı. Yılda 2 defa yapılan fidan dikim etkinliğiyle 20. Etap Şehitkamil Ormanı, Türkyurdu Mahallesi Payamlı mevkiinde hayat bulmuştu. 2 yıl boyunca tüm bakımları ve sulaması yapılan fidanların büyük bir bölümü ağaç oldu. Parklardaki yeşil alanlar hariç sadece Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil projesi kapsamında 20 etapta ilçeye 2 milyon metrekareden fazla yeşil alan kazandırdıkları bilgisini veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bu konudaki çalışmalarını görev süreleri boyunca sürdüreceklerini kaydetti.
GELECEK NESİLLERİMİZ İÇİN 20 ADET ORMAN OLUŞTURDUK
Şehitkamil’deki yeşil alanların artmasını sağlayacak çalışmaların aralıksız süreceğini vurgulayan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:
“Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil projesini yıllardır yürütüyoruz. Geçmişte büyüklerimiz Dülük’ün fidanlarını dikmeseydi, bugün o gölgemiz olmayacaktı. Yeşili, nüfusa bağlı olarak artırmak zorundayız. Önceden bu kadar araç yoktu, şimdi bu araçların emisyon değerlerinden çevreye verilen zararı azaltmak için yeşil alanları arttırma zorunluluğumuz var. Olmazsa olmazlarımızın başında ağaçlandırma çalışmalarımız geliyor. Özellikle öğrencilerimizin doğa ve ağaç sevgisini artırmak, bilinç oluşturmak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve STK’larla beraber ağaçlandırmayı gerçekleştirdik. Fidanları dikmekle kalmıyoruz. Fidanları diktikten sonra yaklaşık 2 yıl bu fidanlarımızın sulamasını yapıyoruz. Ormanın etrafını tel örgü ile çevirip 2 yıl bakımını yapıyoruz. Ağaçlar belli bir yetişkinliğe ulaştıktan sonra doğal ortamdaki gelişimine bırakıyoruz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz ağaçlandırma çalışmalarında boyumuzu aşan ağaçlarımız yetişti. Bugüne kadar diktiğimiz fidanların tutma oranları yüzde 95 seviyesindedir. Gelecek nesillerimizi düşünerek, gelecek nesillerimizin bizzat kendi elleriyle diktikleri fidanlarla oluşturduğumuz 20 farklı ormanla bugüne kadar 2 milyon 40 bin 572 metrekare alanda 190 bin 474 adet fidanı toprakla buluşturduk.”
Haberler
DÜLÜK’TE MUHTEŞEM TANITIM
BAŞKAN YILMAZ’DAN ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ
500 YATAKLI BEYLERBEYİ DEVLET HASTANESİ’NDE İLK KAZMA 2026’DA VURULACAK
ÜRETEN KADINLAR ÇARŞISI KAPILARINI AÇTI
ÜRETEN KADINLAR ÇARŞISI KAPILARINI AÇTI
BAŞKAN YILMAZ YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI ÖĞRENCİLERLE KARŞILADI
BAŞKAN YILMAZ’DAN 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
BAŞKAN YILMAZ’DAN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESPOR YENİ SEZON HAZIRLIKLARINA BAŞLADI
AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ GÜL VE BAŞKAN ŞAHİN’DEN YILMAZ’A ZİYARET