ŞEHİTKAMİL'DEN ESNAFA BİR MÜJDE DAHA

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Yeni yılın ilk toplantısında meclis üyeleri tarafından iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat harçlarında yapılan yüzde 50 indirimlik uygulamanın 3 ay daha uzatılması önerge olarak meclis başkanlığına verildi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda öneri tüm meclis üyelerinin onayına sunuldu. CHP ve AK Partili meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul gören uygulamanın 31 Mart 2012'ye kadar devam edeceği açıklandı.

Esnafın biran önce uygulamadan faydalanmasını isteyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yaptığı açıklamada, "Şehitkamil Belediye meclis üyeleri tarafından verilen önergeler vardı. Bu önergelerden bir tanesi de özellikle işyeri ruhsatlarıyla ilgili olarak bizim koyduğumuz bir süre vardı. 31-12-2011 tarihi itibariyle yapmış olduğumuz bu düzenleme neticesinde yüzde elli ıskontonun son günüydü. Hafta sonları çalışmamıza rağmen bu yükün altından kalkamadık. Esnaflarımızdan gelen talepler neticesinde meclis üyesi arkadaşlarımızın bu sürenin uzatılması yönünde bir önergesi oldu. CHP ve AK Parti gurubunun da oy birliğiyle bu süreyi 3 ay daha uzatma kararı aldık" dedi.

"Bütün işyeri sahiplerimden ricam, nasıl olsa 3 ay var diyerek son günü beklememeleridir" diyen Başkan Fadıloğlu, "Biran önce gerekli evrakları temin ederek işyeri ruhsatlarını almalarını istiyoruz. Bizim buradaki kaygımız belediyeye gelir getirecek bir işlem olması değil, kaygımız şehirde faaliyet gösteren sektörlerin tamamının envanterini çıkartmaktır. Bu envantere sahip olmak için mücadele ediyoruz. Göreve gelen arkadaşlarımızda adreslerinde tespit yapıyor. Elimizden gelen tüm kolaylığı göstermeye gayret ediyoruz. Tüm hemşehrilerime bu sürenin 3 ay daha uzatıldığını duyurmak istiyorum. İnşallah bu defa son güne kalınmadan 31 Mart'a kadar bu işlem tamamlanmış olur" diye konuştu.