ŞEHİTKAMİL GIDA BANKASI BİNLERCE KİŞİYE YARDIM ELİNİ UZATIYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Başkan Fadıloğlu yaptığı açıklamada, yardım almak için Şehitkamil Gıda Bankası'na binlerce kişinin müracaat ettiğini belirtti. Oluşturulan ekip tarafından müracaat eden kişilerin araştırıldığını ifade eden Başkan Fadıloğlu, bu sayede yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurguladı.

Belediye bütçesinden gıda bankasına yardımda bulunulmadığını hatırlatan Başkan Fadıloğlu, "Şehitkamil gıda bankası olarak faaliyetlerimizi yıl boyunca devam ettiriyoruz. Yıl içinde müracaat eden vatandaşlarımızın sayısı yaklaşık 50 bin civarındadır. Vatandaşlarımızın talepleri yerinde incelenerek değerlendiriliyor. Yardım almaya hak sahibi olanlar listeye alınarak belirli periyotlarda 2-3 veya aylık paketler halinde gıdaları onlara takdim ediliyor. Burada dikkat ettiğimiz en önemli hususlardan bir tanesi gıda bankasına belediye bütçesinden şuana kadar bir tek liralık bir şey almadık" dedi.

Gıda bankasına hayırsever ve yardımsever vatandaşların yardım yolladığını sözlerine ekleyen Başkan Fadıloğlu, "Gaziantep'teki hayırseverlerimizin haricinde İstanbul'da yaşayan iş adamlarımızdan da bizlere yardım konusunda telefonlar geliyor. Bunlar sadece gıda paketiyle sınırlı kalmıyor. Ayakkabı, kıyafet, temizlik malzemesi, çocuk bezi, hasta altı bezi, yağ, şeker gibi malzemeler yardım sever ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından gıda bankasına bağışlanıyor.

Bizlerde bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Burada esas olan getirilen ürünlerin hayır sahipleri tarafından gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıp ulaştırılmadığı hususundaki düşünceleridir. Allah'a şükür bizim yapmış olduğumuz faaliyetleri de yakından takip ediyorlar. Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştığını gördükçe bize ihtiyaçlarımızı fazlasıyla getiriyorlar. Şuana kadar malzeme temininde hiçbir sıkıntı çekmedik. Bu vesileyle tüm hayır sahibi vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gideriyoruz" diye konuştu.