ŞEHİTKAMİL GIDA BANKASI YOKSULLARI SEVİNDİRİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


GIDA BANKASI’NIN İLKESİ; İNSAN ONURUNU KORUYARAK YARDIM ETMEK…

İnsan onurunu önplanda tutan çalışmalarıyla, Gıda Bankası gerçek ihtiyaç sahiplerine hızlı ve düzenli bir şekilde yardım ulaştırmaya devam ediyor. 2010 yılında toplam 80 Bin (Seksen bin) aileye; giyim, gıda ve ev eşyası yardımı yapıldı.

Gıda Bankası’nın başvuruda bulunan gelir seviyesi düşük vatandaşlarımıza, ihtiyaçlarına göre; gıda, (şeker, bakliyat, makarna, pirinç, un, temel tüketim maddeleri vb.) dayanıklı tüketim malları, (oda takımları, oturma grupları, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, ocak, masa sandalye grupları vb.) ve giyim ürünleri yardımı yapılıyor.

2010 YILINDA 80 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI YAPILDI

2010 yılında 80 bin aileye gıda yardımında bulunduklarını dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası işlevselliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Gıda Bankası’nda gıda, şeker, bakliyat, makarna, pirinç, un gibi temel tüketim maddelerinin yanı sıra, oda takımları, oturma grupları, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, ocak, masa sandalye grupları, soba, kömür, temizlik malzemesi yardımı da yapıyoruz” diye konuştu.

“YARDIMLARI GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların, mahalle muhtarlıklarından alacakları fakirlik belgesiyle Gıda Bankası’na başvurmalarının yeterli olduğunu aktaran Fadıloğlu, “İşin bundan sonraki kısmını yetkililer yürütüyor. İlk olarak Banka personeli tarafından, yardım talebinde bulunan aile veya kişilerin gelir seviyesi araştırılıyor. Daha sonra sosyal güvenlik durumları sorgulanan ailelerin yaşadıkları mahalle ve evde araştırma yapılıyor. Böylece yapılacak yardımın türü ve miktarı objektif bir şekilde belirlenmiş oluyor. Tüm bu hassasiyetin amacı hayırseverlerin bağışlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır. Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası bağışçılarla toplumun dezavantajlı kesimlerini buluşturmaya devam ediyor, bu yardım hareketine her miktarda her türlü ürünle katılabiliyorsunuz. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın “227 44 41” numaralı telefondan Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankasına ulaşmaları yeterli oluyor” şeklinde konuştu.