ŞEHİTKAMİL GIDA BANKASINDAN YARDIMDA NOKTA ATIŞ

BU GÜNE KADAR BİNLERCE AİLEMİZE ULAŞTIK

 

Şehitkamil Belediyesi Ramazan ayı öncesi 10 bin aileye hazırladığı 5 Kg Pirinç, 5 Kg Toz Şeker, 5 Kg Bulgur, 5 Kg Mercimek, 5 Kg Makarna ve 5 Kg Ayçiçek yağından oluşan gıda paketinin dağıtımını yapıyor. Hayırsever vatandaşların yardımı ve Şehitkamil Belediyesinin desteğiyle bugüne kadar binlerce vatandaşın en zor gününde yanında olan Gıda Bankası gıda yardımlarını sürdürüyor.

 

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

 

İhtiyaç sahibi ailelerin ramazan ayında darda kalmamaları için gıda yardımlarına devam ettiklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Gıda dağıtımlarımız anlık bir organizasyon değil. Her sene yıl boyu devam eden saha çalışması neticesinde yapılıyor. Bu anlamda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının yapmış olduğu gibi vatandaşlarımızın sosyal güvenlik durumlarına göre evlerdeki eşyalarının durumuna göre puanlama ya tabi tutulurlar. Evdeki nüfusa göre çalışma yapılıyor” dedi.

 

DAĞITIMLAR GECE YAPILIYOR

 

Hizmeti vatandaşların ayağına götürdüklerini dile getiren Başkan Fadıloğlu; “Vatandaşlarımız gelip bizden gıda almazlar. Gıda malzemeleri vatandaşın evine ekiplerimiz özellikle gece götürür. Vatandaşımızı huzursuz etmemek adına ekiplerimiz her akşam 10 araç ile yola çıkar ve mahallelere giderler. Vatandaşımızın ihtiyacını sahura kadar dağıtım yaparak gideririz. Ben bu gıda yardımlarının hazırlanmasında bize katkı sağlayan tüm hayırseverlere de teşekkür etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun. Onların sayesinde biz bu paketleri sahiplerine yetiştiriyoruz. Bizim yapmış olduğumuz organizasyon işidir. İhtiyaç sahibi ile onu hayır eden vatandaşı aslında bir araya getiriyoruz. Bizim sorumluluğumuz bu noktada devreye giriyor. Biz yaptığımız yardımları en hassas bir şekilde ihtiyaç sahibine ulaştırdığımız müddetçe mutlu oluyoruz” dedi.