ŞEHİTKAMİL HALK OYUNLARINA YOĞUN İLGİ

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NİN KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ MEMNUN EDİYOR

Şehitkamil Belediyesi, kültürel etkinliklerine “7’den 70’e Herkes İçin Spor Herkes İçin Halkoyunları” sloganıyla devam ediyor. Şehitkamil Belediye Spor Kulübü bünyesinde açılan Halk Oyunları Kış Spor Okulu’na yoğun talep oldu. Halkoyunlarına, her yaştan ve toplumun her kesiminden büyük ilgi gösterildi. Halk Oyunları Kış Spor Okulu kursiyerleri, kendilerine sağlanan kültürel etkinlikler dolayısıyla duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

HALKOYUNLARINA GÖSTERİLEN İLGİ MEMNUNİYET VERİCİ

Halkoyunlarına yönelik yoğun talebin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Şehitkamil Belediyesi Spor Koordinatörü Metin Alati, “Halk Oyunları Kış Spor Okulu’na ilgi çok fazla oldu. Gerçekten yoğun bir kalabalık söz konusu oldu. Gaziantep yöresine özgü halk oyunlarını, figürlerini öğrenmek isteyen hemşerilerimizin kurslarımıza göstermiş olduğu ilgi halkoyunları adına, Gaziantep kültürü adına memnuniyet verici bir durum. Bundan sonraki süreçte farklı yörelere özgü oyunları öğreterek Gazianteplilerin hizmetinde olacağız. Halk Oyunları Topluluğu, Şehitkamil Belediyesi bünyesinde her geçen gün büyüyen, genişleyen bir aile oldu. Birçok platformda kendini ispat eden bir topluluk. Gaziantep’te ses getiren bir ekip. Ümit ediyorum ki bu organizasyon Türkiye genelinde de Gaziantep’e özgü halk kültürünün tanıtılması adına ilerleyen dönemlerde önemli işler çıkartacak. Ben bu organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyor, kurslarımıza Gazianteplileri bir kez daha davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

ÇOK GÜZEL VE EĞLENCELİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Halk Oyunları Kış Spor Okulu’na katılan Alparslan Özuslu, farklı yörelere özgü halkoyunlarını öğrenmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Alparslan Özuslu, “Halk Oyunları Kış Spor Okulu’na katıldığım için çok memnunum. Burada zeybek yöresi, Gaziantep yöresi, Kütahya yöresi gibi çeşitli yörelerden halk oyunları öğreniyoruz. Burada öğrendiklerimiz, kültür bakımından bize önemli katkılar sağlıyor. Hafta sonu ve hafta içi çok güzel ve eğlenceli çalışmalar yapıyoruz. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

HOCALARIMIZ BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR

Kültürel aktivite edinmek için Halk Oyunları Kış Spor Okulu’na katıldığını belirten Tansu Elcan, “Kendime ait kültürel bir aktivite edinmek amacıyla buraya geldim. Çeşitli yörelere özgü halk oyunu figürlerini hocalarımız büyük bir özveriyle bize öğretiyor. Salı ve Çarşamba günleri çalışıyoruz. Ben, bu salonu bizim hizmetimize sunduğu için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.