ŞEHİTKAMİL HALK OYUNLARINDA DÖRT DÖRTLÜK BAŞARI GETİRDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


AYAKTA ALKIŞLANDILAR

İstanbul Haliç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası Geleneksel (Düzenlemesiz) dalda Gaziantep’i yarım kaba, şirvani, maney, halebi, şamatya, koseyri, karşılama oyunları ile temsil eden yeşil- siyahlı kulübün oyuncuları salonu dolduran binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. Yöresel kıyafetlerinden, müziğine, oyunlarından, figürlerine kadar mükemmel bir performans sergileyen Şehitkamil Belediyespor kulübü jüriden aldığı 91.20’lik puanla yarışmalara katıldığı ilk yılda Türkiye genelinde faaliyet gösteren yüzlerce spor kulübü arasında ilk dörde girmeyi başardı.

İl ve Bölge Şampiyonlukları elde etikten sonra Türkiye Şampiyonasından da başarılı bir sonuçla ayılan Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğunun ekip başı ve tecrübeli oyuncusu Yunus Özbilek; “Türkiye genelindeki tüm halk kültürlerinin ve oyunlarının buluşma noktası olan Türkiye Şampiyonasından başarılı bir sonuçla ayrılmanın ekip olarak mutluluğunu yaşıyoruz. Gaziantep’in halkoyunlarını, kültürünü, yöresel ezgilerini en iyi şekilde sahneye yansıttığımıza inanıyorum bundan sonraki süreçte de bu yıl elde ettiğimiz başarıları tekrarlar ve yeni başarılar elde ederiz” dedi. Ekibin tecrübeli bayan oyuncularından Senem Ateş ise; “ Şehitkamil ailesinde yola çıktığımız ilk günden bu yana katıldığımız tüm yarışmalardan, gösterilerden, şenlik ve şampiyonlardan başarılı sonuçlarla ayrıldık. Biz bir halk oyunları ekibi olmanın ötesinde oyunlarımızla, hocalarımızla, müzisyenlerimizle, idareci ve yöneticilerimizle büyük bir aileyiz, ben ekipte yer alan tüm arkadaşlarım adına bu güne kadar bize verilen büyük destek ve gösterilen büyük ilgiden dolayı başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.   

GAZİANTEPLİ ŞAMPİYONLARA YAKIŞTI

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığının düzenlemiş olduğu il ve bölge şampiyonalarından başarılı sonuçlarla ayrılarak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde eden ekiplerinin bu şampiyondan da hafife alınmayacak kadar değerli bir sonuçla ayrılmış olmasından mutluluk duyduklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “ Şehitkamil Belediye Spor Kulübü halkoyunları topluluğu kuruluşunun ilk yılında Bölge ve Türkiye genelinde önemli başarılara imza atmıştır. Kültür köprülerinden başarılı adımlarla geçerek şehrimizi layıkıyla temsil eden ekipte görev yapan yönetici, idareci, antrenör ve sporcuları yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.