ŞEHİTKAMİL HALKOYUNLARINDA ÇİFTE ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ YAŞADI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Kamil Ocak Kapalı Spor Salonunda yapılan etkinliğe Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız, Kent Konseyi Başkanı Necati Binici ve beraberinde çok sayıda sporcu ve izleyici katıldı.

HİR İKİ DALDA DA SAMPİYON ŞEHİTKAMİL


Geleneksel düzenlemesiz dalda gençler ve büyükler kategorilerinde yarışmalara katılan Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, her iki dalda şampiyon olmanın sevincini yaşadı. İzleyenlere büyük keyif veren gösterilerinin ardından jüri üyeleri tarafından her iki kategoride birinci ilan edilen yeşil siyahlı ekip, Nisan ayında gerçekleştirilecek bölge şampiyonasında ilimizi temsil etme hakkını elde etti.

HALKOYUNLARINA İLGİ ÇOK BÜYÜKTÜ


Toplumun yaşam biçimini ve değerlerini en iyi şekilde yansıtan ve başlıca kültür unsurlarından biri olan halkoyunları yarışmalarına ilgi büyük olurken, kalabalık bir seyirci topluluğu önünde kıyasıya mücadele eden ekiplerin oyuncu ve antrenörleri sonuçların açıklanması ile birlikte rahat bir nefes aldılar. Geleneksel dalda iki şampiyonluk sevinci yaşayan Şehitkamil Belediyespor’un deneyimli antrenörü Sait Koca, “Bir çok kulübün uzun süredir hazırlandığı halk oyunları il yarışmalarını ilk kategoride de birinci tamamlamanın mutluluğu içindeyiz. 45 kişilik ekibimizle oyuncusundan, müzisyenine, antrenöründen idarecisine tek yürek olarak hazırlandığımız il yarışmalarında, ekibimizin kuruluşunun ilk yılı olmasına rağmen elde edilen bu derece bizleri çok mutlu etti. Bundan sonraki hedefimiz Nisan ayı içerisinde yapılacak olan bölge şampiyonasında ilimizi ve kulübümüzü başarılı bir şekilde temsil etmek olacak.

Halk kültürümüze ve halkoyunlarına büyük destek veren Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu başta olmak üzere belediye başkan yardımcılarımıza, Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanımız Sayın Musa Yıldız’a, kulüp yönetimimize, başarıların elde edilmesinde çalışmalara başladığımız ilk günden bu yana sıkıca inanan mesai arkadaşlarıma, oyuncularıma ve müzisyenlerime teşekkürü bir borç biliyorum ” dedi.

Yarışmada derece almanın mutluluğunu yaşayan sporcular; “İlk turnuvamızda derece elde etmek bizleri çok mutlu etti. Bizler inanarak çalıştık. Ekip halinde çok iyi hazırlandık ve emeğimizin karşılığını aldık. Bizlerden desteklerini esirgemeyen bütün yöneticilerimize çok teşekkür ederiz. Bölge yarışmasında da ilimizi en iyi şekilde temsil ederek finallerle kalmak istiyoruz” dediler.


BAŞKAN FADILOĞLU SPORCULARI YALNIZ BIRAKMADI


Spora ve sporcuya verdiği desteği birçok platformda dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, halkoyunları il yarışmalarında sporcuları yalnız bırakmadı. Fadıloğlu ile birlikte yarışmayı izleyen protokol üyeleri, yarışmacı ekiplerin gösterisini büyük bir dikkat ve ilgi ile izleyerek ekiplere alkışları ile destek verdiler.



ŞAMPİYONLUKLAR KEYİF VERİYOR


Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız; Futbol, basketbol, bilek güreşi, karate ve satranç branşında elde edilen şampiyonluk ve başarılı derecelerinin ardından bu sezon yeni oluşturdukları halkoyunları ekibinin 2 kategoride şampiyonluğa ulaşmış olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Ayrıca kültür, sanat ve sporun aynı ezgilerde buluştuğu halkoyunları branşında da bölge dereceleri elde ederek ilimizin adını hak ettiği şekilde duyuracaklarını, şampiyonlukta emeği geçen herkesi yürekten kutladığını ve Şehitkamil Belediyespor Kulübü çatısı altında şampiyonluk ve başarıların devam edeceğini belirtti.