ŞEHİTKAMİL HALKOYUNLARINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA GİDİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


GAZİANTEP YÖRESİ İLE BÜYÜK BEĞENİ KAZANDILAR


Türkiye Halkoyunları Federasyonu Grup Şampiyonasında ilimizi geleneksel düzenlenmesiz dalda gençler ve büyükler kategorisinde temsil eden Şehitkamil Belediyespor Kulübü, Gaziantep’in kendine özgü folklorik özellikleri ve halkoyunları ile büyük beğeni topladı. Ev sahibi Elazığ, Şanlıurfa, Bingöl, Hakkari, Mardin gibi bir çok ilin kendi yöresel ezgilerini ortaya koyduğu yarışma sonucunda büyükler kategorisinde Bingöl ekibinin ardından 2. olan yeşil – siyahlı ekip, Türkiye şampiyonasına gitmenin sevincini ve haklı gurunu yaşadı.

İLİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK


Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Antrenörü Sait Koca;“Grup şampiyonasında spor kulübümüzü ve ilimizi en iyi şekilde temsil edebilmek adına, ekibimizle birlikte gece gündüz demeden sıkı bir çalışma içine girdik. Allaha çok şükür ki bu emeklerimiz karşılıksız kalmadı ve iki kategoride de dereceye girerek şampiyonayı tamamladık. Bizim için süreç bundan sonra Türkiye Şampiyonası için işleyecek, il ve bölge bazında gösterdiğimiz başarıyı Türkiye Şampiyonasında da göstermek istiyoruz ve bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. Ayrıca Koca; Bölge grup şampiyonasında çok zorlu ekiplerle karşı karşıya geldiklerini tüm ekiplerin kendi yörelerini en iyi şekilde temsil edebilmek adına büyük bir öz veri gösterdiğini, kendilerinin de Gaziantep yöresini hak ettiği şekilde temsil ettiklerini belirtti ve başarımızda emeği geçen herkesi yürekten kutladığını ifade etti.

İL GENELİNDE GELEN BAŞARI MUTLULUK VERİCİ


Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu 24- 25 Mart 2012 tarihlerinde Elazığ ilinde yapılan Halkoyunları Bölge Grup Şampiyonasında ilimizi temsil eden tüm ekiplerin başarılı sonuçlarla memlekete dönmüş olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek; “Halkoyunları bölge yarışmalarında ilimizi geleneksel düzenlemesiz dalda yıldızlar kategorisinde Gaziantep TED Koleji Gençler ve Büyükler Kategorisinde Şehitkamil Belediyespor, Stilize dalda Gaziantep Folklor Kulübü temsil etti. Tüm ekiplerimiz kategorilerinde dereceye girerek ilimiz layıkıyla temsil ettiler. Böylesine büyük bir organizasyonda Gaziantep Kültürünü, folklorik özelliklerini, halkoyunlarını izleyenlerin beğenisine sergileyen ekiplerin, antrenör ve idarecilerini yürekten kutluyorum” dedi.