ŞEHİTKAMİL İZCİ KAMPI ÖĞRENCİLERİN VAZ GEÇİLMEZ ADRESİ OLUYOR

DOĞAL HAVA ŞARTLARINA AYAK UYDURMAYA ÇALIŞAN ÖĞRENCİLER, BİRLİK, BERABERLİK VE PAYLAŞIM RUHU KAZANIYOR

Doğal hayatta yaşam mücadelesini Gaziantep’teki çocuklara aşılamayı hedefleyen Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı’nda kurmuş olduğu izci kampı ve pentatlon sahasıyla gençlere, doğal hayatta yaşama mücadelesini öğretiyor. Bu yıl başlatmış olduğu program çerçevesinde, Gaziantep genelindeki tüm okullara kapılarını açan izci kampında, haftada 2 okul kamp kuruyor. 4 Antrenör hoca nezaretinde 2 gün 1 gecekamp yapan öğrenciler, hem birlikte yaşama ve paylaşma alışkanlığı, hem de deneyimli hocalar eşliğinde spor yapma alışkanlığı kazanıyor. Dayanışma ve paylaşma alışkanlığı kazanan öğrenciler, deneyimli hocalar eşliğinde pentatlon sahasında birbirinden zorlu ve bir o kadar da eğlenceli parkurlarda eğitim görüyor. Doğal hava şartlarına ayak uydurmaya çalışan öğrenciler, beraberlik ve paylaşım ruhu kazanıyor. Ayrıca izce kampına gelen öğrenciler, yine Dülük Tabiat Parkında kurulan Paintball oyun alanında ise boya silahlarıyla bir birileriyle savaşarak, hoş ve güzel vakit geçiriyor.  Okullara kapılarını açan Dülük İzci Kampı, 2014-2015 eğitim öğretim yılı dönem sonuna kadar kent merkezinde bulunan okullara hizmet verecek. Doğal hayatta yaşam mücadelesini en iyi şekilde Dülük İzci Kampında öğrendiklerini dile getiren öğrenciler, “Şuan kampımız çok güzel bir şekilde geçiyor. Az önce ip parkurlarını dolaştık, tırmanma duvarına çıktık. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Burada yaptığımız eğitimlerle birlikte doğal hayatta nasıl yaşama mücadele vereceğimizi en iyi şekilde öğreniyoruz. İp parkurlarımız, pentatlon sahamız zor olmasına rağmen biz bu, zorlukları açmaya çalışıyoruz. Burada eğitimci hocalarımız nezaretinde verilen eğitimler çerçevesinde, doğal hayatta yaşam mücadelesini daha iyi anlıyoruz. Buradaki alacağımız eğitimler ve bilgiler, belki de ileride karşılaşacağımız zorlukları aşmak için büyük bir fırsat olacak. Bizlere bu hizmetleri sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca 3 günlük kamp süresinde, bizlere önemli eğitimler ve önemli bilgiler sunan hocalarımıza da emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dediler.