ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen törene, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ile başarılı öğrenciler ve aileleri katıldı.

BİZE DÜŞEN GÖREV DAHA ÇOK ÇALIŞMAK

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Ekrem Serin, “İlimiz LYS sınavlarında Türkçe-Sosyal puan türünde iyi bir başarı ortaya koyamadı. Tabi bu konuda bir çok mazeret ileri sürülebilir. Ama bize düşen mazeretler ne olursa olsun, daha çok çalışmak ve mutlaka bunu başarmak. Bir takım zayıf yönlerimiz var. Bunları biliyoruz. Ama güçlü yönlerimizde var. Güçlü yönlerimizin de farkında olmak zorundayız. Şehitkamil ve Şahinbey kaymakamlarımızın bu kadar eğitime önem vermesi ve desteklemesi bizleri çok mutlu ediyor. Belediye başkanlarımızda aynı durumda eğitim için tüm imkanlarını adeta seferber ediyorlar. Bu sebeple herkese teşekkür ediyorum” dedi.

NİTELİKLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK ADINA BELEDİYE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Sosyal tesislerde çocuklara okul öncesi eğitim verildiğini söyleyen Başkan Fadıloğlu, “Gönül isterdi ki, Gaziantep’i şehir olarak sıralamada üst noktalarda görelim. Ancak bugünün değil yılların ihmalinden sıkıntılardan dolayı maalesef şehir olarak biraz gerideyiz. Ancak şu ortamda gönül isterse nelerin yapılacağını da hep birlikte teneffüs ediyoruz. Gaziantep aynı şehir, okul aynı okul, öğretmen aynı öğretmen, bireysel başarıda da belli noktaya gelme imkanımız var. Demek ki, istenilirse bir şeyler yapılabiliyormuş. Bundan sonraki süreçte kurumlar arasında işbirliği çerçevesinde başta Valimiz olmak üzere, Kaymakamımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte biz eğitime yönelik her türlü faaliyette bulunmaya gayret gösteriyoruz. Çünkü belediyecilik açısından da baktığımızda her türlü faaliyette nitelikli bireylere ihtiyacımızın olduğu aşikardır. Eğitimde çıtayı yükseltmek amacıyla 70 tane sosyal tesisimizde okul öncesi çocuklara eğitim veriyoruz” diye konuştu.

BAŞARI İÇİN ÖNCÜLÜK EDENLERİ DESTEKLEMELİYİZ

“Eğitimdeki başarısızlık herkesin suçudur” diyen Kaymakam Aydın ise, “Burada bir tablo var. O tabloda bir gurup var. Gurubun en başta gidenleri bir de geride kalanları var. İlk baktığımızda gerçekten kötüyüz. Tabi bu bize de yakışmaz. Hiçbir mazerette gösterilemez. Buradaki başarısızlığın suçlusu hepimiz iz. Kimse bu başarısızlıkta ben yokum diyemez. Burada hangi konuya bakılırsa bakılsın, hepimizin suçlu olduğu ortadadır. Her başarıda herkesin katkısı vardır. Her başarısızlıkta da herkesin suçu vardır. Bu tablo başarısız diye önde gidenleri alkışlamayacak değiliz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER ÇEŞİTLİ HEDİYELERLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından Kaymakam Aydın, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederken, Başkan Fadıloğlu ise, Türkiye sıralamasında derece yapan tüm öğrencilere notebook ile çeşitli hediyeler verdi. Öğrencilerin başarısında katkısı bulunan öğretmenler de teşekkür belgelerini Kaymakam Aydın ile Başkan Fadıloğlu’nun ellerinden aldılar. 32 öğrencinin ödül aldığı törende GVK’de eğitim gören 5 öğrenci SBS’den, 8 öğrenci ise LYS’den olmak üzere toplam 13 öğrenci Türkiye sıralamasında derece yaptığı için ödüllendirildiler. Tören hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle son buldu.