ŞEHİTKAMİL KÜLTÜR MERKEZİ MECLİS ÜYELERİNİ BÜYÜLEDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


6000 m2 zemin üzerine kurulu ve 7030 m2 kullanım alanı, teknik alt yapısı ve donanımı ile her türlü kültür ve kongre organizasyonlarına ev sahipliği yapacak olan Şehitkâmil Kültür merkezi Ak Parti ve CHP meclis üyelerinden tam not aldı. Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Başkan yardımcıları, Şehitkâmil Belediyesi Ak Parti ve CHP meclis üyeleri Kültür merkezini gezerek Başkan Fadıloğlun’dan Kompleks hakkında bilgiler aldılar.

İrfan Demirci; “Gaziantep Turizm ve Kültürel Faaliyetlerle De Adından Söz Ettirecek”

Şehitkâmil Kültür merkezini gezen Şehitkâmil Belediyesi CHP meclis üyesi İrfan Demirci, Gaziantep’in büyüdüğünü geliştiğini ve nüfusunun artığına değinerek; “Gelişmeyi sadece nüfus artışıyla veya sanayinin sayısal artışına bağlamak doğru olmaz. Şehrimizin kültürel dokusunu ilerletmek lazım. Üniversitemiz büyüyor, buna alt yapı kurmak lazım bu anlamda da kültür merkezimiz bunun altlığını hazırlayacak bir yer. Burada konserler, kongreler, seminerler, toplantılar, tiyatrolar gibi bu tip etkinliklerle Gaziantep yalnızca baklavasıyla, lahmacunuyla, sanayisiyle anılacak bir kent değil diğer anlamda turizm ve kültürel faaliyetlerle adından söz ettirecek bir kent olacak. Bu tesise emeği geçen başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na Başkan yardımcılarına ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hüseyin Çolak; “Bu Kompleks Gaziantep’te Önemli Bir Eksikliği Giderdi

Şehitkamil Kültür merkezi’nin Gaziantep’te önemli bir eksikliği giderdiğine değinen Şehitkamil Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Hüseyin Çolak; “Bu sebeple sayın başkanımızı kutluyorum. Çok fonksiyonlu yapılan bir tesis. Her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilecek konumda tasarlanmış. Mimarisiyle de çok farklı. Gerek iç dekorasyon gerek ise dış dekorasyon bakımından Gaziantep’te örneği olmayan bir mimari yapı ile yapılmış. Gaziantep’imize ve Şehitkâmil’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçenlere ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Fadıloğlu; “Bu Eserin Temelinde Meclis Üyelerimizin Emeği Var”

Bu eserin temelinde meclis üyelerinin emeğinin olduğunu söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Burası plan tadilinden sonra bu hale geldi. Normal şartlarda burası bir Kültür kompleksi olarak planı yoktu. Belediye meclisinden çıkan karar çerçevesinde burasının plan tadili yapıldı. Daha sonraki süreçte ise belediyemizdeki mimar ve mühendis arkadaşların projelendirmesi neticesinde bu eserin projesi ortaya çıktı. Bu projemiz hayata geçirilirken her noktasında emek veren mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu iş bir kişinin işi değil ekip işidir. Bu eser bizden sonrada bu memlekete hizmet edecek. Kültür kompleksi hakikaten Gaziantep’in eksiklerinden biriydi. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak bunu sorumluluk olarak aldık. Allaha şükür yüzümüzün akıyla bu noktaya getirdik. İnşallah daha değişik daha büyük projelere meclis üyelerimizle birlikte imza atarız” dedi.

Şehitkamil Kültür merkezinin On üç ay gibi kısa bir sürede bittiğine değinen başkan Fadıloğlu; “Bu binanın projelendirmesini de kendi ekibimizle yaptık. Gaziantep’in kimliğini öne çıkaracak şekilde planlamalar yaptık. Binanın dışındaki kullanılan malzemenin renginden, girişindeki yerdeki desenine kadar Gaziantep’in özelinden bir şeyler yansıtan malzemeler kullandık. Kaldırımların tamamı Antep’e özgü Karataş’tan yapıldı. Duvarının rengi, saçağı, girişinde hep Gaziantep’e özgü malzemeler kullanıldı. Biz bu projeyi yaparken Gaziantep’i simgelesin dedik. Yıllar sonra da burası içinde kendinden bir şeyler yansıtan bina olsun istedik” diye konuştu.