ŞEHİTKAMİL KURTULUŞ KUPASINDA POTANIN ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

KURTULUŞ KUPASINDA  21 OKUL TAKIMI VE  500’E AŞKIN SPORCU SAHNE ALDI

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, sportif organizasyonların değişmez adresi Şehitkamil Belediye Başkanlığınca düzenlenen “Basketbol Kurtuluş Kupası” kız ve erkek öğrencilerden oluşan 21 okul basketbol takımından 500’e aşkın sporcunun parke üzerinde çekişmeli mücadelelerine sahne oldu. Önceki gün Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde oynanan final müsabakalarının ardından son bulan kupanın ödül törene Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Afganistan Gosfandi Kaymakamı Ghulum Sakhi Mohammed Sedig, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve kupaya katılan okulların idareci ve öğretmenleri, potanın perileri ve dev adamlarını yalnız bırakmadı.  Kupada özel okullar kategorisinde şampiyonluk ipini Özel Emine Nakıpoğlu Koleji göğüslerken, ikinci sırayı Özel SANKO Koleji üçüncü sırayı ise Özel Seçkin Koleji Orta Okulu aldı. Bayanlar Kategorisinde ise kupayı zirvede tamamlayan isim Özel SANKO Koleji oldu. Bu kategoride ise ikincilik ve üçüncülük kupalarını müzelerine götüren okul isimleri Tuncay Aykaç Orta Okulu ve Turgut Özal Orta Okulu oldu. Kupanın son kategorisi olan Devlet Okulları Erkekler Kategorisinde ise Şampiyonun adı Nilgün İsmet Akınalın ortaokulu olurken ikincilik koltuğuna Tuncay Aykaç Orta Okulu, üçüncülük koltuğuna ise Ünler Orta Okulu oturdu.

 

BASKETBOL CAMİASINDAN FADILOĞLU’NA BÜYÜK TEŞEKKÜR

Şehitkamil Belediyesi 25 Aralık Basketbol Kurtuluş Kupası Ödül töreninde, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği adına söz alan TBF B Klasman Basketbol hakemi Burak Anlatıcı, Gaziantep’te basketbol branşıyla ilgilenen herkes adına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerini iletti. Anlatıcı, konuşmasında “ Basketbol Kurtuluş Kupası, sporcularımızdan, antrenörlerimize, biz hakemlerden, öğretmenlerimize kadar bu turnuvada görev yapan herkes için önemli bir hazırlık alanı, kendimizi geliştirme ve yenileme imkanı sağlamıştır. Yine bu turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm okullar gerek sportif anlamda kullanacakları ekipmanlarla gerekse eğitime büyük katkı sağlayan teknolojik araç gereçlerle ödüllendirilmiştir. Ben şahsım ve Temsil ettiğimiz Gaziantep Basketbol Camiası adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine ayrıca bu organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum”  İfadelerini kullandı.

 

BASKETBOL KURTULUŞ KUPASINA KATILAN TÜM EKİPLERİ KUTLUYORUM

Ödül töreni esnasında söz alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bu anlamlı ektiğinle katılan tüm okullarımızın değerli idareci, öğretmen, antrenörlerini, kıymetli sporcularını ayrıca iş birliği içinde turnuvayı organize etiğimiz Türkiye Basketbol Federasyonun değerli idareci, gözlemci ve hakemlerini yürekten kutluyorum.  Sportif organizasyonlara olan ilgi bizleri fazlasıyla mutlu ediyor, geleneksel hale getirdiğimiz bu ve buna benzer organizasyonlar ilerleyen yıllarda gelişerek devam edecektir” İfadelerini kullandı.