ŞEHİTKAMİL'Lİ KURSİYERLERE KARBONMONOKSİT DETEKTÖRLERİ DAĞITILDI

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ KURSİYERLERİ’NDEN KAYMAKAM AYDIN’A TEŞEKKÜR

 

Şehitkamil Kaymakamlığı, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan proje ile dar gelirli ailelere karbonmonoksit detektörleri hediye ediliyor. Toplum destekli polisler ilk olarak soba zehirlenmelerine karşı seminer verirken, daha sonra ise karbonmonoksit detektörlerini tanıttılar. Cihazın kullanılışı hakkında bilgi veren polisler, soba zehirlenmelerinin önüne geçmek için bu tür faaliyetlerde bulunduklarını söylediler.

Polislerin bilgilendirme yapmasından sonra bir konuşma yapan Kaymakam Aydın, “Toplum polisi çeşitli alanlarda çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların temelinde insan yaşamı insan güvenliği ve huzurunu daha üst seviyelere çıkarmak ve daha az vatandaşların tehlikelere maruz kalmasını sağlamaktır. Geçen seneler maalesef birçok vatandaşımızı soba zehirlenmesinde birçok vatandaşımızı kaybettik. Geçen sene yaşanan soba zehirlenmelerinin bir nebzede olsa önüne geçmek için bu çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Konuşmasını tamamlayan Kaymakam Aydın, daha sonra kursiyerlere detektör hediye ederek nasıl kullanmaları gerektiği hakkında bilgi verdi.