ŞEHİTKAMİL MESLEK KURSLARIYLA ALTIN BİLEZİK TAKIYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


MESLEK KURSLARINA YOĞUN İLGİ

 

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerde düzenlenen bir çok kurs insanların hayatını değiştiriyor. Daha önceleri hiçbir iş yapmayan insanların dahi katıldığı kurslarda başarı oranı yüzde yüzü buluyor. Özellikle kadınlara yönelik açılan kuaförlük kursuna ilgi yoğun oluyor. Aile bütçesine katkıda bulunmak ve meslek sahibi olmak isteyen bayanlar sosyal tesislerde düzenlenen kuaförlük kurslarından faydalanıyor. Kursu tamamlayan bazı kadınlar daha sonra edindikleri tecrübeyle iş hayatına atılıyor. Şehitkamil Belediyesi’nin açtığı kurslar sayesinde insanlar hayatlarının geri kalan kısmını da meslek sahibi olarak daim ettiriyor. Meslek kurslarını tamamlayarak koluna altın bilezik takmış olan vatandaşlar, topluma daha yararlı birey olarak hizmet ediyorlar.

 

“KUAFÖRLÜK KURSUYLA HAYATIMIZ CANLANDI”

 

Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan kuaförlük kursu ile hayatının canlandığını söyleyen Münifpaşa Sosyal Tesisi’nde kuaförlük kursuna katılan Şeyma Kalkancengiz, “Hayatımızı canlandırmak istediğimiz sırada Şehitkamil Belediyesi tarafından sosyal tesislerde açılan kuaförlük kursları bize ilaç gibi geldi. Her şeyden önce Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum. Hayatımızı canlandırmak için kızım ile birlikte kuaför kursuna geldik. Burada kuaförlüğü öğrendim. Ben bu işi yürütmeyi istemiyorum. Öğrendiklerimle kızımın saçını öreceğim” dedi.

 

KURSİYERLERDEN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR

 

Kuaförlük kursu ile meslek sahibi olduklarını dile getiren kursiyerler ise, “Kadınların ayakta durabilmesi için meslek sahibi olmaları şart. Daha önce hiçbir meslek hakkında bilgimiz ve tecrübemiz bulunmazken, Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan kuaförlük ile diğer kurslar sayesinde kolumuza altın bilezik taktık. Burada hocalarımızın özverisiyle kuaförlük mesleğini kısa sürede öğrendik. Bu sayede aile bütçemize de katkıda bulunabileceğiz. İnşallah kurstan sonra eğitimimizi tamamlayıp işyeri bile açmayı düşünüyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’ndan Allah razı olsun. Gerçekten yapılan bu hizmet bizler açısından son derece önemli. Hocalarımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştular.