ŞEHİTKAMİL PİRSULTAN İNTERNET EVİNDE MEZUNİYET HEYECANI

EĞİTİMLER 160 SAAT SÜRDÜ

Şehitkamil Belediyesi, hanımların aktif yaşamına katkı sunmaya devam ediyor. Çağın en önemli gereklilikleri arasında gösterilen doğru bilgisayar kullanımı konusunda bilgisayar kursu açan Şehitkamil Belediyesi, kadınların daha da donanımlı olmasını sağlıyor. Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Pirsultan İnternet Evinde açılan bilgisayar kursuna yoğun katılım oldu. Bilgisayar kullanım kursu kapsamında öğrencilere ilk olarak ‘temel bilgisayar’ eğitimi verildi. Öğrenciler, daha sonra da Windows, World, PowerPoint ve internet konularında eğitim aldı. 160 saatlik eğitimin ardından sınav yapıldı ve başarılı olan öğrenciler sertifika almaya hak kazandı. Başarılı kursiyerler için Şehitkamil Belediyesi Pirsultan İnternet Evinde sertifika töreni düzenlendi. Sertifikalarına kavuşan kadınlar, büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti ve kendilerine imkan sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür etti.

 

KURSİYERLERİMİZ KOLAYLIKLA İŞ BULABİLİYOR

Verdikleri eğitimlerle bireyleri geleceğe daha donanımlı olarak hazırlamayı amaçladıklarını kaydeden Bilgisayar Öğretmeni İpek Kazaz, “Pirsultan İnternet Evinde sadece hanımlara yönelik eğitim veriliyor. Bilgisayar kursunda 15 yaş alt sınırımız var. 15 yaşından büyük her yaş gurubuna yönelik eğitim veriyoruz. Açtığımız kursta 45-50 yaşlarında öğrencilerimiz vardı. Amacımız; gençleri geleceğe hazırlamak. Olgun yaştaki öğrencilerimizin meslek sahibi olmalarını sağlamak ve çocuklarına daha yararlı anneler olmalarını hedefleyerek eğitim verdik. Kursiyerlerimiz bizden aldıkları sertifikaları iş başvurularında kullanarak kolaylıkla iş bulabiliyor. Kursiyerlerimiz, aldıkları sertifikaları hem maddiyata dönüştürüyor hem de eğitim hayatlarında kendilerini geliştirmede kullanıyor. Bugünkü törenimiz bilgisayar kursumuzun bitişiyle ilgiliydi. Sertifikalarını hak eden başarılı öğrencilerimiz için tören düzenledik. Başarılı öğrencilerimiz sertifikalarına kavuştu” dedi.

 

ÇOK MUTLUYUM

Açılan bilgisayar kursunda öğrendikleriyle özgüven kazandığını ifade eden 3 çocuk annesi kursiyer Gülşen Uçar, “Pirsultan İnternet Evinde açılan bilgisayar kursuna geldikten sonra özgüvenim arttı. 15 yıl aradan sonra üniversite okumak amacıyla sınava girdim. Şu an tıbbı dokümantasyon bölümünü bitirmek üzereyim. Çok mutluyum. Bilgisayarın bir tuşunun bile ne işe yaradığını bilmezdim. Bir bilgisayarın tuşuna bir şeyleri bozarım korkusuyla dokunmazdım. Kendime güvenim yoktu. Buraya gelmemle özgüvenim arttı. Bugün bilgisayarın kullanımıyla ilgili birçok şey biliyorum” şeklinde konuştu.

 

BİLGİLERİM, DERSLERİMDE YARDIMCI OLUYOR

Üniversite öğrencisi Ayşe Ülkü Yıldız ise öğrendiği bilgilerin okul hayatına büyük fayda sağladığını dile getirdi. Ayşe Ülkü Yıldız, “Gaziantep Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü öğrencisiyim. Sertifikayı alma amacım, kendimi geliştirmek. Hayatta bir adım daha önde olabilmek amacıyla buraya geldim. İşime de yaradı. Bilgilerim, derslerimde de bana yardımcı oluyor. Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve hocalarımıza çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.