ŞEHİTKAMİL POTADA ANADOLU YILDIZLARI LİGİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ŞEHİTKAMİLLİ 8 PERİ İL KARMASINDA

Sporun tabana yayılması, alt yapı yaş gruplarında daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, özellikle yetenekli sporcu öğrencilerin, Türk sporuna kazandırılması, ülke genelinde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması adına bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce ikinci kez organize edilen Anadolu Yıldızlar Ligi  Basketbol Grup Müsabakalarının Güney Doğu Anadolu ayağı, Şehitkamil Belediyesinin ev sahipliğiyle Gaziantep’te gerçekleştirildi.  2001 ve 2002 doğumlu kız ve erkek öğrencilerin forma şansı bulduğu Anadolu Yıldızları Ligi Gaziantep Kız Takımı Karmasına 8 sporcu veren Şehitkamil Belediyespor Kulübü bayan basketbol takımlarında, Gaziantep il karmasının namağlup bir şekilde tamamlayarak bir üst tura yükseldi. Şehitkamil Belediyesi Kız Takımları Antrenörü Hasan Orhan: “Anadolu Yıldızları Ligi Gaziantep Kız Takımı Karmasına 8 sporcu kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu durum Gaziantep basketbol alt yapısında özelikle bayan basketbolu adına ne kadar önemli bir yatırım yaptığımızın açık bir göstergesi, ümit ediyorum ki perilerimiz, Diyarbakır ilinde yapılacak şampiyonada başarılı performans sergiler ve ilimizi Türkiye finallerinde başarıyla temsil ederler” dedi.

HEDEF TÜRKİYE FİNALLERİ

23-26 Ocak Tarihlerinde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde oynanan Anadolu Yıldızları Ligi Kızlar Grup Müsabakalarında A Grubunda Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Şanlıurfa il karmaları mücadele ederken B Grubunda ise Adıyaman, Batman, Kilis ve Gaziantep il karamaları parke üzerinde ki yerini aldı. Gaziantep il Karmasının namağlup tamamladığı grup şampiyonasının ardından açıklamalarda bulunana İl Karması Antrenörü Gülden Yorgancı: “Şehitkamil Belediyemizin ev sahipliğinde güzel bir şampiyona dönemi geçirdik. Organizasyon süresi boyunca gerek il karmamız gerek misafir ettiğimiz yedi il karması Şehitkamil Belediyemizin destekleriyle şampiyonadan mutlu ayrıldı, ümit ediyorum ki Diyarbakır ilinde oynayacağımız şampiyonadan derece ile ayılır ve Gaziantep’i, Türkiye finallerinde başarıyla temsil ederiz. Organizasyon süresi boyunca bizlere desteklerini esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve tüm ekibine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.