ŞEHİTKAMİL POTADA NAMAGLUP ŞAMPİYON

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

 
İLK HEDEFİMİZE ULAŞTIK

Genç Erkekler Basketbol Ligi Play-Off final serisi ikinci maçında Büyükşehir Belediyespor’u 86-60 yenen Şehitkamil Belediyespor, seride durumu 2-0’a taşıyarak 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak 4-8 Nisan 2012 tarihlerinde Konya’da yapılacak 4.grup bölge şampiyonasında ilimizi temsil etme hakkı kazandı.
Müsabakaya Mazlum, Uğurcan, Kuray, Mustafa, Muhammet ilk beşi ile başlayan yeşil siyahlılar ilk çeyreği 26-8’lık skorla önde kapatırken,  soyunma odasına da 47 -26’lık skorla önde gitti. Maçın başlama düdüğü ile bitiş düdüğüne kadar üstünlüğü elden bırakmayan Şehitkamil’in dev adamları, final periyotuna 69-48 önde başladı. Büyükşehir Belediyespor’lu basketbolcular Şehitkamil’in parlayan yıldızı Mazlum’un dış şutlarına engel olmayınca, Şehitkamil Belediyespor sahadan 80-60’lık skorla galip ayrıldı ve sezonu namaglup şampiyon tamamladı. Müsabakadan sonra açıklama yapan Şehitkamil Belediyespor İdari Menajeri Metin Alati; “İlk hedefimiz olan il şampiyonluğuna ulaşmanın mutluluğu içindeyiz şampiyonlukta emeği geçen ve bize destek olan herkesi yürekten kutluyorum. Bundan sonraki hedefimiz grup şampiyonu olarak ilimizde yapılacak Anadolu Şampiyonasına katılmak” dedi.

AİLELERİN SPOR’A TEŞVİK EDİLMESİ ÖNEMLİ  

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan kupa töreni öncesi yaptığı konuşmada; “Bu gün uzun bir sezonun ardından finale kadar gelen takımlarımızın ödül töreninin de olmak, biz spor yöneticilerini mutlu ediyor. Sıralamaya bakılmaksızın spora gönül veren, emeğini ve çabasını ortaya koyan kulüplerimizin idarecilerini, antrenörlerini ve sporcularını yürekten kutluyorum” dedi. Yahya Şahan, ülkemizde sporun ve spor organizasyonlarının daha da ileri gidebilmesi için anne ve babaların çocuklarının spor eğitimi konusunda teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 

Şampiyonada ilk üçe giren takımlara kupa ve ödüllerini veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu “Ülkemizde ve ilimizde spor her geçen gün daha da ileri gidiyor ve sporcular fiziki yapılarından, elde edilen derecelere kadar birçok alanda önemli bir yol katediyorlar. Amatör sporlara büyük destek vermeye ve basketbol branşının yanı sıra daha birçok alanda Gaziantep’te ki amatör spor ve sporcunun yanında olmaya çaba gösteriyoruz. Amacımız Halkımızın rahat ve sağlıklı bir şekilde spor yapmalarını sağlamak. Bunun içinde elimizden gelenin ve imkanlar doğrultusunda en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

 GENÇLERLE ŞAMPİYONLUK GURUR VERİCİ

Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız;  Basketbol alt yapısına yaptıkları yatırımın ilk yılında şampiyonluk sevinci yaşadıklarını, genç yeteneklerle bu başarıyı elde etmenin kedilerini gururlandırdığını belirtti. Başkan Yıldız; Baş antrenör Bülent Erdoğan ve ekibini kutlarken basketbol branşında sezonun kendileri için bitmediğini bundan sonraki süreçte bölge bazında da başarı beklediklerini sözlerine ekledi.