ŞEHİTKAMİL SATRANÇ MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Atatürk Mahallesi Satranç Parkı İçerisinde düzenlenen Satranç Merkezinin Açılış Törenine, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Gülkız Tülay, AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Nejat Koçer, Satranç Federasyonu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Gülkız Tülay, Şehitkamil Belediyesi’nin satranç alanında birçok ilke imza atmış bir belediye olduğunu söyledi.

Başkan Fadıloğlu’nu tebrik eden Tülay, “Özellikle yaptığı turnuvalarda katılımla birlikte zaten Türkiye’de rekor seviyelere ulaşmış durumdalar. Bu tesiste de çok daha güzel başarılar, dereceler elde edileceğinden eminim” dedi.

Önceden beri devam eden turnuvaları arttırarak sürdürdüklerini dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Açılışını yaptığımız bu merkez daha önce kafeterya olarak planlanmıştı. Ancak buradaki ihtiyaca binaen burasını ne yapalım diye düşündük, arkadaşlarımızla istişare yaptık ve burasının sürekli bir satranç merkezi olmasına karar verdik. Çünkü satranç bireysel sporların en başında gelen kişisel gelişim açısından ve zekâ gelişimi açısından önemli bir spordur” diye konuştu.

Başkan Fadıloğlu; “Hedefimiz Bin 500 Kişinin Katıldığı Bir Turnuvayı Gaziantep’te Gerçekleştirmektir”

Daha geniş katılımlı satranç turnuvaları düzenlemek istediklerini kaydeden Fadıloğlu, “ Yaptığımız turnuvalarda fiziki şartlar yeterli olmadığı için katılımcı sayısı bakımından 700–750 arasında kalıyoruz. Bu sene sonuna doğru bitireceğimiz Şehitkamil Kültür Merkezi’yle birlikte Türkiye rekoru kıracağımızı belirtmek istiyorum. Kültür Merkezi bittiğinde hakikaten çok geniş bir mekân elde edeceğiz. Bununla birlikte hedefimiz bire bir, yani bin 500 kişinin katıldığı bir turnuvayı Gaziantep’te gerçekleştirmektir” diye konuştu.

Başkan Fadıloğlu ve ekibini çalışmalarından dolayı kutlayan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın da satrancın önemli bir spor dalı olduğunu ifade ederek, “Satranç sporuyla kişinin kendine olan güveni artar. Bu nedenle çok önemli bir açılış yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Satranç Merkezini gezdi.