ŞEHİTKAMİL SERGİLERİNİ AÇTI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde yapılan toplu sergi açılışının ardından, diğer kurs merkezlerini de gezen, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Hanımlar Lokali’ndeki sergi açılışına eşi Seval Fadıloğlu ile katıldı.

İlk olarak resim sergisini gezen Başkan Rıdvan Fadıloğlu ve Seval Fadıloğlu birbirinden güzel resimleri yapan bayanlarla sohbet ederek, resimlerin yapılışı hakkında bilgiler aldılar. Daha sonra Mefruşat, altıntel, Antep işi, makine nakışı ve takı tasarım sergisini gezen Başkan Fadıloğlu, sergileri çok beğendiğini ve her zaman vatandaşımızın talepleri doğrultusunda kurslar açacaklarını vurguladı.

Daha sonra Şehitkamil ilçesinin değişik Mahallelerinde faaliyetlerini sürdüren El Beceri Kurslarını gezen Başkan Fadıloğlu Çağlayan Mah. El Beceri Kursu, Hasırcıoğlu El Beceri Kursu, Dülükbaba Mah. El Beceri Kursu, Boyno Mah. El Beceri Kursu, Kayaönü Mah. El Beceri Kursu, Güvenevler Mah. El Beceri Kursu, Gazikent Mah. El Beceri Kursu, Salahattin Eyyubi Mah. El Beceri Kursu, 29 Ekim Mah. El Beceri Kursu, Girne Mah. El Beceri Kursu, Güzelyurt Mah. El Beceri Kursu, Yeni Mah. Bedri İnce Tahtacı El Beceri Kursu, Eyüp Sultan Mah. El Beceri Kursu, Merveşehir Mah. Başak Konakları El Beceri Merve Mah. El Beceri Kursu, Selimiye Mah. El Beceri Kursu, 8 Şubat Mah. El Beceri Kursu, Özgürlük Mah. Anne Merkezi El Beceri Kurslarını ziyaret ederek sergilerin açılışlarını yaptı.

Eğitimin yalnızca örgün eğitim olarak anlaşılmamasının gerektiğini vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Bizim burada halk eğitimle ortaklaşa verdiğimiz bu kurslar, gördüğünüz gibi meyvelerini çok fazlasıyla veriyor. 18 merkezde, 12 branşta, Bin 997 öğrencimiz başarıyla bu kurslardan geçerek geçtiğimiz gün sertifikalarını aldılar. Bu kurslarda ilimizin tarihi el işleri gelecek kuşaklara da güzel bir miras olarak aktarılıyor. Altınel, Antep işi, makine nakışı, ebru, mefruşat, takı tasarımı, batik, alüminyum folyo ve iğne oyacılığı gibi el işlerinden oluşan bu serginin bayanlar tarafından büyük ilgi ile gezileceğini biliyoruz. Sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Sergiyi gezdikten sonra hocaları ve kursiyerleri tebrik eden Fadıloğlu, sergiyi büyük bir keyifle gezdiklerini belirtti.