ŞEHİTKAMİL TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

        

    Şehitkamil belediyesi ile DİSK Bölge Başkanlığı arasında 228 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Şehitkamil Belediyesi Encümen salonunda gerçekleşen törene Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan Genel-İş Sendikası 3 Nolu şube başkanı Ali Güdücü ve sendika üyeleri katıldılar.

            Toplam 94 maddeden oluşan iş sözleşmesi iki tarafta anlaşarak tüm işçilere 35 TL dinlenme ve yol yardımı, 30 takvim günü izin ve 30 yevmiye tutarında izin yardımı yapılmasına, almış oldukları yemek yardımı ücretine 1.00 TL arttırılarak, Ramazan bayramlarında 1 yevmiye Kurban bayramlarında 2 yevmiye almaları kararlaştırıldı. Ayrıca Almış oldukları ücretleri bu yılın başından geçerli olmak üzere, % 7.24 oranında zam yapıldığı ve 2 yıl için ise 2011 yılının TÜİK’in açıklamış olduğu ÜFE – TÜFE  artış oranı ortalamasına göz önüne alınacak. 

FADILOĞLU; GÖNÜL İSTERKİ DAHA FAZLASINI VERELİM      

            Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, görüşmelerin bir aydır devam ettiğini belirterek, Uzlaşma çerçevesinde karşılıklı olarak gayet seviyeli bir çalışma yaptıklarını, bu konuda hem sendika yöneticilerine hem de başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. 2 yıllık imzalanan sözleşme ile 2010 yılında işçimize yüzde 7.24 oranında zam yapmış olduk. Ayrıca birçok sosyal haklar konusunda da iyileştirme yaptık. Buna göre en düşük işçi maaşı bin 350 TL olduğunu belirtti. “Ülke gerçekleri ve belediye imkanları çerçevesinde hareket ettiklerini kaydeden Başkan Fadıloğlu, "Gönül isterdi ki daha fazlasını verelim. Ancak ülkemizin gerçekleri ve belediyemizin imkanları belli. Yapılan anlaşmanın hayırlı uğurlu olmasını ve işçilerimizin daha iyi bir yaşam sürmelerini diliyorum" diye konuştu.

 

BENCAN; MASA BAŞINDA SONUÇLANMASI SEVİNDİRİCİ

            DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan da, uzlaşılan rakamların çok iyi olarak nitelendirilmese de kayıpları karşılayacak seviyede olduğunu ifade ederek, "Yapılan zam ve sosyal haklardaki iyileştirmelerle birlikte işçimizin aylık ücretlerine toplamda yüzde 8.88 zam gelmiş olacak" dedi.


Konuşmaların ardından 2 yıllık dönemi ve 228 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı.