ŞEHİTKAMİLİN DEMİR BİLEKLERİ YIKILMADI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ŞEHİTKAMİL’İN ALTIN KIZI TARİHİ BAŞARIYA İMZA ATTI 

Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi branşında birçok Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonunu bünyesinde barından ve bu branşlarda aldığı derecelerle adından sıkça söz ettiren Şehitkamil Belediyespor, 2012 Türkiye Şampiyonasında da elde ettiği dereceler ve Milli Takıma gönderdiği sporcularla adeta parmak ısırtmaya devam ediyor. Yeşil Siyahlı ekibin 60 kilogramda bayanlar kategorisinde yarışan sporcusu Birsel Toksöz, sağ ve sol kategorilerinde Türkiye Şampiyonu olarak tarihi bir başarıya imza attı. Şampiyonada milli sporcularımızdan Fatih Mehmet Boz,  artı 70 kilogramda sağ ve sol kolda Türkiye 2. olurken, 100 Kilogramda sağ kolda yarışan Uğur Özkılıç Türkiye 2. oldu. Şehitkamil Belediyespor’un Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi baş antrenörü ve Milli Sporcusu Yakup Cin de bu şampiyonaya sporcu olarak katıldı. Cin final maçında yaşadığı talihsiz bir sakatlık sonucu sağ kolda Türkiye ikincisi, sol kolda ise Türkiye üçüncüsü oldu.

 

SAKATLIK VE ŞANSIZ EŞLEŞMELERE RAĞMEN ÇIKAN BAŞARILAR GURUR VERİCİ          

 Şehitkamil Belediye Spor Kulübü idari menajeri Metin Alati, Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonasında elde edilen derecelerin kendilerini mutlu ettiğini, ancak bu derecelerden çok daha iyisini yapabilecek kapasitelerinin olduğunu belirtti. Alati; “Şampiyonaya hazırlık sürecimiz çok yorucu oldu. Sporcularımız beslenmelerinden, dinlenmelerine,  antrenmanlarından,  hazırlık maçlarına kadar sıkı bir programa tabi tutuldular. Bu atmosferde katıldığımız şampiyonda gece yarılarına kadar süren final müsabakalarında mili sporcularımız bileklerinde aşırı basınç nedeniyle ciddi sakatlıklar yaşadılar. Özellikle antrenörümüz ve Milli sporcumuz Yakup Cin’in final serisindeki maçları dakikalarca sürdü. Sakatlıklar ve sporcularımızın birbirleri ile şansız eşleşmelerine rağmen, elde edilen şampiyonluklar ve kazanılan madalyalar gurur verici. Bilek güreşi kafilemizde yer alarak bizlere bu heyecanı yaşatan herkesi yürekten kutluyorum” dedi. 

 

MİLLİ FORMAYI GURURLA TAŞIYACAĞIZ

Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız, son dönemde nerdeyse tüm branşlarda elde ettikleri başarıların tesadüflere bağlı olmadığını,  bu başarının ciddi emekler ve uğraşlar verilerek elde edildiğini belirtti. Yıldız; “ Son olarak Antalya’dan madalyalarla dönen bilek güreşi takımımız önemli derecelere imza attı. Türkiye Şampiyonu olan sporcularımızın 13-20 Mayıs tarihlerinde Polonya’da gerçekleştirilecek 22. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında mili formayı gururla taşıyacaklar. Türk Bayrağımızı dalgalandırarak, İstiklal Marşımızı hep birlikte söyleyeceğiz ve başarı serimize devam edeceğiz” dedi.