ŞEHİTKAMİLLİ KADINLARDAN KAĞIT RÖLYEF KURSUNA YOĞUN İLGİ

KURSUMUZA KATILMAK İSTEYEN TÜM KADINLARI BEKLİYORUZ

Kağıt Rölyef Kursuna ilginin yoğun olduğunu dile getiren Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Kağıt Rölyef Kursu Öğretmeni Aysel Nar, “Ev kadınlarına yönelik açtığımız Kağıt Rölyef Kursumuza talep gün geçtikçe artıyor. Şuan 15 kursiyerimiz ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bir yıl süren kursumuzda hanımlarımıza kağıt rölyef üzerinde üçboyutlu tablo yapmayı öğretiyoruz. Yaptığımız çalışmalar modellerine ve büyüklüklerine göre değişiyor. Kursiyerlerimiz, 10 tane aynı resmin öncelikli olarak kesimini yapıyor. Resimler kesildikçe takozlar kullanılarak kademe kademe yapıştırılıyor. Daha sonra da üçboyutlu takılarla da süslemeleri yapılıyor. Bir tablomuz yaklaşık 2 ay sürede bitiyor. Kursiyerlerimiz, burada hem eğitim görüyor hem de günün stres ve sıkıntısını atma imkanı buluyor. Bunun yanı sıra kursiyerlerimiz yapmış oldukları üçboyutlu tablolarını isterlerse hediye ediyor, isterse de evinde süs amaçlı kullanıyor. Bazı kursiyerlerimiz ise talep olduğu takdirde ürünlerini satarak, aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Kursumuza katılmak isteyen tüm ev kadınlarını bekliyoruz” dedi.

EVDE GEÇİRECEĞİMİZ BOŞ ZAMANI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ

Şehitkamil Belediyesinin sosyal tesisler bünyesinde sağladığı olanakların ev hanımları açısından önemli olduğuna vurgu yapan kursiyer Emel Yaprak, “Eylül ayından beridir Kağıt Rölyef Kursuna katılıyorum. Burada manzara resimleri veya farklı resimler yaparak, evimize tablo yapıyoruz, ürettiğimiz ürünleri akrabalarımıza, yakın dostlarımıza hediye de edebiliyoruz. Bunun yanı sıra isteyen olursa satarak, evimize kazanç da sağılabiliyoruz.  İlk defa böyle bir kursa katılıyorum ve çok memnunum. Evde geçirdiğimiz boş zamanımızı burada en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Günün sıkıntı ve stresini burada rölyef çalışması yaparak atabiliyoruz, arkadaşlık ortamı kurabiliyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte birbirimize yardım ederek, güzel eserler ortaya koyuyoruz. Böylesine anlamlı kursun açılmasından dolayı Başkanımıza ve hocamıza yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.