ŞEHİTKAMİLLİ KURSİYERLER GÜÇSÜZLER YURDUNU ZİYARET ETTİ

KURSİYELERDEN VEFA ÖRNEĞİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Güçsüzler Yurdu Şube Müdürlüğü’nde rehabilite edilen yaşlı, kimsesiz ve engelli insanları ziyaret eden Şehitkamil Belediyesi kursiyerleri, yurt sakinleriyle sohbet ederek onlara moral verdiler. Evde yaptıkları yiyecekleri yurda getirerek, bakıma muhtaç kişilere ikram eden kursiyerler, yurt sakinlerini memnun ettiler. Güçsüzler Yurdu’nda kalan insanlarla tek tek ilgilenen kursiyerler, sıkıntılara ortak oldular. Yurt sakinlerinin mutlu olması amacıyla çeşitli hediyeler takdim eden kursiyerler, daha sonra toplu bir hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kursiyerlerin ilgisinden mutlu olan bazı engelliler ise şarkılar söyleyerek herkesi eğlendirdi.

“YURTTA KALAN İNSANLARIMIZI SÜREKLİ ZİYARET ETMEK LAZIM”

Güçsüzler Yurdu’nda yaşayan insanların sürekli ziyaret edilmesi gerektiğini söyleyen kursiyerler, “Bizler Şehitkamil Belediyesi bünyesinde açılan sosyal tesislerde eğitim gören kursiyerleriz. Yurtta yaşayan veya yalnızlığa itilmiş insanlarımıza moral vermek amacıyla buraya geldik. Hanımlar olarak evlerimizde pişirdiğimiz çeşitli yemekleri buraya getirerek yurt sakinlerine ikram ettik. Şefkate ve merhamete ihtiyacı olan bu insanlarımızın sürekli olarak hatırlanması lazım. Bizlerde sevgimizi paylaştık. Hayatın gerçekleri olan bu insanlarımıza Allah yardım etsin. Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin ve kimseye de muhtaç etmesin” dediler.