ŞEHİTKAMİLLİ MİLLİ SPORCU DÜNYA 3'ÜNCÜSÜ OLDU

GAZİANTEP’İN SU ALTI SPORLARINDAKİ EN BÜYÜK BAŞARISI

14. CMAS Paletli Yüzme Dünya Gençler Şampiyonası’nda Şehitkamilli Sporcu M. Emin Bay, Gaziantep’e büyük bir gurur yaşattı. Şampiyona süresi boyunca salise farklarıyla iki kez ödül kürsüsünü rakiplerine bırakan milli sporcu Bay, 6000 metre açık su yarışlarında yorucu şampiyona temposuna rağmen sergilediği muhteşem performansla Gaziantep’e su altı sporları branşlarında Dünya Şampiyonaları tarihindeki ilk madalya gururunu yaşattı. Şehitkamilli Sporcu M. Emin Bay, “Takım arkadaşlarımla birlikte çok çalışarak uzun emekler neticesinde bu önemli şampiyonada Ay-Yıldızlı forma ile ülkemizi gururla temsil etme hakkı elde ettik. Kafile olarak 4 günlük süreçte önemli işler çıkarttık. Ferdi yarıştığım her iki yarışta da ödül kürsüsünden salise farklarıyla uzakta kaldım. 6000 Metre Açık Su Yarışında madalya gururu yaşadım. Tüm süreçler değerlendirildiğinde arkadaşlarımla ne kader önemli bir sonuca ulaştığımız ortada. Çok daha fazla çalışarak bu başarıları, sonuçları geliştirmek arzusu içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

BAŞARILARIMIZI TÜM TÜRKİYE’YE ARMAĞAN EDİYORUZ

Gaziantepli şampiyon sporcu Muhammet Emin Bay’ın yer aldığı Genç Milli Takım kadrosunda, Ay-Yıldızlı gururu yaşayan bir başka Şehitkamilli isim Antrenör Ali Göz, Fransa’da elde edilen tüm başarıları Türk halkına armağan ettiklerini söyledi. Milli Antrenör Göz, Şehitkamilli sporcu Bay’ın elde ettiği dereceyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Çok gururlu, çok mutluyuz. Başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, olmak üzere bizlere destek veren, yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu başarı büyük bir ekibin başarısıdır. Federasyonumuzun, Şehitkamil Belediye Spor Kulübümüzün, Alleben Yüzme Havuzlarında görev yapan herkesin başarısıdır. Ümit ediyorum ki ilerleyen yıllarda bu başarıları geliştirerek ülkemize daha büyük sevinçler yaşatırız” ifadelerini kullandı.