ŞEHİTKAMİLLİ ÖĞRENCİLER MÖP TESİSİNİ GEZDİ

ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ BİLGİ ALDILAR

Abdullah Kepkep İlköğretim okulu öğrencileri “Geri Dönüşümü Yerinde Görmeye Gidiyoruz” projesi kapsamında öğretmenleri ve okul idarecileriyle birlikte MÖP tesisini gezdiler. Burada tesis yöneticileri nezaretinde tesisi gezen minik öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. MÖP ilgili soruları da tesis yöneticilerine aktaran öğrenciler, aldıkları bilgiyle geziyi tamamlamış oldu. Öğrenciler daha sonra, tesis yöneticileri tarafından kalem hediye edildi. Abdullah Kepkep İlköğretim 3. Sınıf Öğretmeni Adem Bekar, “Bugün öğrencilerimizle birlikte Şehitkamil Belediyemizin MÖP tesisine getirerek bilgilendirmek istedik. Öğrencilerimize, kağıtların, plastiklerin, camların ve metal eşyaların ayrı atılması gerektiğini, bunların içine çöplerin atılmaması gerektiği anlatıldı. Buradaki yetkililerimiz çocuklarımıza çevre kirliliğini önlemek adına gerekli bilgiler sundular. Çocuklarımız burada Möp’ün ne demek olduğunu öğrendiler. Möplerin buraya geldiğini, burada tekrar geri dönüşüme kazandırıldığını gördüler. Öğrencilerimiz için çok faydalı bir gezi olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz burada tesisi gezerek, geri dönüşüme daha çok katkı sağlayacaklarını umuyorum. Bu projenin devam ettirilip, diğer okuldaki öğrencilerimize de sunulursa, daha etkili olacağını düşünüyorum” dedi.

MÖP tesisini gezen öğrenciler ise, “Çok güzel bir tesis bunun içinde Şehitkamil Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bu tesisin bize çok faydası oldu. Burada çöplerin ve möplerin ayrıştırılması konusunda bilgi sahibi olduk. Möplerin geri dönüşüme kazandırılarak, çevreye ve ekonomiye katkı sağladığını öğrendik. Ayrıca, burada toplanan kağıt ve kartonlarında binlerce ağacın kesilmesini önlediğini öğrendik. Bizlerde bu projeye destek vererek, hem çevre düzenine hem de ağaçların kesilmesini önlemek adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Buradan öğrendiğimiz bilgileri de diğer arkadaşlarımıza anlatıp onlarından bu konuda duyarlı olmaya davet edeceğiz” diye konuştular.