ŞEHİTKAMİLLİ SPORCULAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

SPORCULARA ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLDİ

4-17 yaş aralığındaki sporcu öğrencilerin 7 farklı branşta eğitim gördüğü Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda, branşa özgü çalışmaların yanı sıra kültürel ve sosyal faaliyetler de tüm hızıyla devam ediyor. Modern sportif tesislerde katılımcı öğrencilere eğlenerek öğrenebilme fırsatı sunan Şehitkamil Belediyesi, yeşil-siyahlı sporcuların sağlığını da ihmal etmiyor. Basketbol, badminton, futbol, halkoyunları, temel cimnastik, satranç ve yüzme branşlarında eğitimlerin verildiği yaz spor okullarında tüm sporcuların genel fiziki muayenesi gerçekleştirildi. Genel sağlık kontrolü esnasında sporcu öğrencilere; temizlik, sağlıklı giyinme, ortam temizliği ve bakımı, beslenme, hareketli yaşam, düzenli yaşam ve uyku, günlük yaşamda stresle başa çıkma, zaman yönetimi, zararlı madde bağımlılıklarıyla ilgili önemli bilgiler aktarıldı.

SAĞLIKLI KALMAK, İNSAN MUTLULUĞUNUN ÖNCELİK TAŞIYAN ÖĞESİDİR

Yeşil-siyahlı öğrencilerin sağlık kontrollerini gerçekleştiren Doktor Bayram Kaplan, sağlıklı kalmanın insan mutluluğunun öncelik taşıyan öğelerinden biri olduğunu söyledi. Sağlık kontrolüyle ilgili bilgiler veren Doktor Kaplan, “Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil Belediye Spor Kulübü işbirliğiyle organize edilen 2016 yılı yaz spor okullarında 7 farklı branşta eğitim gören sporcularımızın genel fiziki muayenelerini gerçekleştirerek katılımcıların fiziki anlamda spor yapmasına engel bir durum olup olmadığını tespit ettik. Düzenli spor yapmak sağlığımız için önemli. Ancak sporda başarıya giden yollardan biride sağlıklı olabilmek ve düzenli olarak sağlıklı kalabilmek. Tüm kontroller boyunca sporcularımıza sağlıklı yaşam konusuyla ilgili önemli bilgiler anlattık. Yaptığımız tespitlerde özelikle minik yaş gruplarında obezite oranında önemli bir artış tespit ettik. Bu konuda değerli sporcu velilerimizi bilgilendirerek bir uzman hekimden yardım almaları gerektiğinin altını çizdik.  Bir sağlıkçı olarak gerek spor alanında gerekse de sağlık alanında yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum”  ifadelerini kullandı.