ŞEHİTKAMİLLİ YEMENİLER BÖLGE ŞAMPİYONASINDA

ŞEHİTKAMİLLİ YEMENİLERDE TEK HEDEF ŞAMPİYONLUK

Türkiye genelinde katılmış olduğu birçok yarışmalarda birincilik elde eden Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Kahramanmaraş’ta düzenlenecek olan Bölge Şampiyonasına yıldızlar ve büyükler kategorisinde yarışmaya hak kazandı. Şampiyonluk parolasıyla Kahramanmaraş'a hareket eden halk oyunu ekibi, halaylar eşliğinde yola çıktı. Tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getiren Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Antrenörü Sait Koca; “Şehitkamil Belediyesi halk oyunları topluluğu gün geçtikçe büyüyor ve büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan bölge şampiyonası için Kahramanmaraş'a giriyoruz. Bir çok kategoride düzenlenecek olan yarışmalara toplamda 10 il katılacak. Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu olarak, büyükler ve yıldızlar olmak üzere her iki dalda yarışacağız. Zorlu bir yarışma olacak ama başarıyla döneceğimize inanıyoruz. Bu şampiyonadan şampiyonlukla ayrılıp Türkiye Şampiyonası katılmak istiyoruz” dedi.

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları ekibi grup başı Gürkan Akay ise, “Kahramanmaraş’ta düzenlenecek olan Türkiye Halkoyunları Bölge Şampiyonasına gidiyoruz. İnşallah orada Şehitkamil ilçemizi ve Gaziantep’i en iyi şekilde temsil edip, şapiyon olarak ayrılmak istiyoruz. Bize destek veren herkesin dualarını bekliyoruz” diye konuştu.