ŞEHİTKAMİLLİ YETİM ÇOCUKLAR İZCİLİK YAPTI

YETİM ÇOCUKLAR İZCİ OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADI

Yetim ve öksüz çocukların hayattan kopmamaları adına yapmış olduğu etkinliklerle acılarını bir nebzede olsa unutturmaya çalışan Şehitkamil Belediyesi, “Merhamet Eli” projesi kapsamında Yetim Koordinasyon Merkezi’nde eğitim gören çocukları Dülük Tabiat Parkı içerisinde bulunan izci kampına götürerek, güzel bir gün yaşattı. İzci kampında birbirinden çeşitli oyunlar oynayan çocuklar, tırmanma duvarı ve ip parkurunda heyecanlı dakikalar geçirdi. Hocaları eşliğinde pentatlon sahasında birbirinden zorlu parkurlarda spor yapan çocuklar, hayatlarında ilk defa izci olmanın mutluluğunu yaşadı. İzcilik kanunun gerektirdiği doğa hayatını koruma ve korutma adına çevre temizliğini de yapan çocuklar, daha sonra hep birlikte öğlen yemeğini yedi. Şehitkamil Belediyesi sayesinde keyifli ve güzel bir gün geçirdiklerini belirten çocuklar, “Hocalarımız nezaretinde arkadaşlarımız ve kardeşlerimizle birlikte izci kampına geldik. İlk defa izci olduk ve ilk defa böylesine güzel bir kampa geldik. Burada, tırmanma duvarına çıktık, ip parkurunda dolaştık, pentatlon sahasında zorlu parkurlarda spor yaptık. Daha sonra arkadaşlarımızla birlikte çevre temizliği yaptık, öğlen yemeğimizi yedik. Hayatımızda yapmadığımız şeyleri burada en güzel şekilde yaptık. Çok güzel bir macera yaşadık ve çok memnun kaldık. Yaz tatilimizi en güzel şekilde geçiriyoruz. Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalarımıza bizlere vermiş oldukları her türlü desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.